Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Cyklokrosaři se prohnali Hlinskem. Zemanová vyhrála jak závod, tak celkový Český pohár

Český pohár v cyklokrosu dorazil do Hlinska. Místní zastávku vyhráli hlavní favorité – Michael Boroš a Kristýna Zemanová, která se s předstihem stala celkovou vítězkou seriálu. Sedmidílný seriál vyvrcholí za týden ve Veselí nad Lužnicí.

Je nám líto, video expirovalo.
Zemanová zvítězila i na sněhu v Hlinsku

Dvacetiletá Zemanová první pohárový závod na sněhu v této sezoně vyhrála s náskokem půldruhé minuty před Slovenkou Viktórií Chladoňovou. Držitelka bronzových medailí z MS a ME do 23 let zvítězila i v pátém závodě Českého poháru, v němž startovala.

V čele pořadí má členka mladoboleslavského týmu Brilon nedostižný náskok před nyní čtvrtou juniorkou Kateřinou Douděrovou, jež domácí pohár ovládla v minulém ročníku.

Stejně jako Zemanová ani Boroš nenašel v seriálu přemožitele, nicméně vynechal už dva závody. V průběžném pořadí je po čtvrtém vítězství třetí. Vede Polák Marek Konwa, jenž dojel druhý šestnáct sekund po Borošovi. Třetí byl Slovák Matej Ulík, jako druhý nejlepší domácí jezdec skončil čtvrtý Matyáš Fiala.

Víkendový program pokračuje v neděli závodem Světového poháru ve Flamanville ve Francii bez české účasti. "Zítra odlétáme do (španělského) Calpe, takže budu zase v teple. Tady se stejně trénovat nedá. Do Světového poháru se vrátím v Namuru 17. prosince," uvedl Boroš.

Světový pohár pokračuje ve francouzském Flamanville. Sledovat jej můžete od 13:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Hlinsku:

Muži: 1. Boroš (Elkov Kasper) 1:01:20, 2. Konwa (Pol.) -16, 3. Ulík (SR) -40, 4. Fiala -51, 5. Jindřich (oba ČEZ Tábor) -1:18, 6. Kerl (Auto Škoda Mladá Boleslav) -1:26.

Průběžné pořadí (po 6 ze 7 závodů): 1. Konwa 455, 2. Fiala 405, 3. Boroš 400.

Ženy: 1. Zemanová (Brilon Racing) 44:30, 2. Chladoňová -1:28, 3. Ungerová (obě SR) -1:47, 4. Douděrová (Jaroslav Kulhavý Team) -2:05, 5. Vaníčková (Brilon Racing) -2:12, 6. Bialeková (Pol.) -2:16.

Průběžné pořadí (po 6 ze 7 závodů): 1. Zemanová 500, 2. Douděrová 344, 3. Chladoňová 295.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články