Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Cyklistky se rozhodly upozornit na slabou podporu svými půvaby

Praha – Českým silničním cyklistkám chybí mezinárodní konkurence. Sportovkyně si dlouhodobě stěžují, že kvůli nezájmu a chybějícím penězům mají zapovězenou cestu na kvalitní zahraniční závody. Situaci se proto pokusily vyřešit s rafinovaností vlastní ženám – peníze chtějí vydělat mimo jiné i prostřednictvím odvážného kalendáře, který vzniká v Hlinsku.

Vystoupit ze stínu mužů a poukázat na svoje nerovné postavení. Takový cíl si stanovily nejlepší české silniční cyklistky. Potýkají se s obvyklým problémem většiny sportů, které nemají masové zázemí ani pozornost - chybějí peníze a tím i možnost závodit s kvalitní konkurencí ze zahraničí. "Holky si to organizují samy a zaštiťujeme to my jako parta nadšenců. Vidíme, že to má cenu dělat a je tu spoustu skvělých holek, které mají perspektivu a mohou dosahovat výborných výsledků na mezinárodních kláních," říká sportovní ředitel Czech Mix Teamu Michal Frantík.

Cyklistky se proto rozhodly využít kvalit, ve kterých má Česko konkurenci málokde ve světě – ženských půvabů. Dívky věří, že díky kalendáři na sebe upozorní a získají finanční prostředky k tomu, aby se mohly v příštím roce zúčastnit závodů i mimo Českou republiku. "My nemůžeme prodat náš potenciál, protože my prostě nejezdíme na velké závody, které jsou k dobrému výkonu potřeba. Když nesoutěžíte s nejlepšíma, tak je nemůžete ani porazit," dodala účastnice projektu a aktuální mistryně ČR Pavlína Šulcová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články