Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cyklistika alespoň virtuálně. Závodníci si vyzkoušeli náročné etapy, vyhráli Pichlíková a Škarnitzl

Do konce dubna jsou zastavené mezinárodní cyklistické závody, i když… Za podpory projektu Kolo pro život vznikla digitální série, do které se z domova přihlásili i jezdci z české špičky. Celkové vítězství získali Jana Pichlíková a Jan Škarnitzl.

K závodu je potřeba chytrý trenažér propojený díky aplikaci s televizí nebo počítačem. A pochopitelně hodně silné nohy. První dvě tratě v kulisách Šumavy i západní Austrálie to jasně ukázaly.

"Jsem rád, že do toho jdou kluci naplno a že mají závody takovou úroveň," konstatoval průběžně třetí v celkovém pořadí Martin Stošek, který musel oželet účast na Cape Epic.

Vítězem prvních dvou etap se stali Janové Škarnitzl a Vastl, mezi ženami pak vždy Jana Pichlíková. V obou případech se s pozicí mimo stupně musel smířit nejlepší český biker Ondřej Cink.

V pátek byla na programu třetí z celkových pěti etap. A nebylo to jen tak něco. Cyklisty čekala opravdová lahůdka: ikonické stoupání na Mont Ventoux, 17 kilometrů dlouhý kopec s převýšením 1400 metrů. Vítězem se stal Jan Vastl, který s přehledem porazil druhého Martina Stoška.

Škarnitzl, který se zotavil z únorové zlomeniny a operace ruky, ve finálovém klání předčil konkurenta v boji o celkové prvenství Jana Vastla a skončil třetí při triumfu Itala Daria Giovineho. Nejlepší ženou seriálu byla vítězka tří závodů Jana Pichlíková. O konečném pořadí rozhodoval součet tří nejlepších umístění.

"Jsem spokojený se svými výsledky i s výkony a samozřejmě s celkovým hodnocením. I když tady bych byl opatrný, protože přece jen záleží i na tom, jaký ergometr kdo má," konstatoval Škarnitzl, který vyhrál stejně jako Vastl po dvou závodech.

"Bylo to pět závodů a protože se opravdu jede naplno od startu až do cíle, bylo to dost náročné, tak si teď dám dva tři dny volno," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články