Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cyklistickou Gracii opanovala Markusová

Orlová – V Moravskoslezském kraji vyvrcholil čtyřdenní závod světového poháru žen Gracia. Do posledního dne vstupovala v pozici vedoucí závodnice Riejanne Markusová, která si v hlavním poli bezpečně hlídala své průběžné vedení a nakonec si dojela pro celkový triumf v závodě i pořadí seriálu. O etapové vítězství bojovaly jezdkyně v úniku, nejrychlejší v cíli byla Ina Erngrenová. Nejlepší vrchařkou se stala Jarmila Machačová, která v celkovém pořadí skončila devátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklistickou Gracii opanovala Markusová

Za Markusovou skončily další dvě členky profistáje WM3 ProCycling Anouska Kosterová a Monike Tenniglová. Machačová z Dukly Praha na vítězku ztratila tři minuty a vteřinu.

Tradiční závod Gracia se uskutečnil už pojednatřicáté, přestože jeho přípravy provázely zpočátku finanční problémy. První dvě etapy pak zase trápilo deštivé a mrazivé počasí, i proto z původního itineráře zmizely Lysá hora a Pustevny.

Cyklistický etapový závod žen Gracia Orlová - konečné pořadí (po 5 etapách):

1. Markusová 10:55:56, 2. Kosterová -41, 3. Tenniglová (všechny Niz./WM3 ProCycling) -1:24, 4. Ritterová -2:15, 5. Perchtoldová (obě Rak.) -2:29, 6. Jakovenková (Rus.) -2:40, ...9. Machačová (ČR/Dukla Praha) -3:01.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články