Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cyklista Kreuziger dojel šestý na klasice Strade Bianche

Siena - Český cyklista Roman Kreuziger obsadil šesté místo v jednorázovém závodě Strade Bianche v Itálii. Člen týmu Astana dojel do cíle v Sieně po 190 kilometrech s minutovým odstupem za vítězným Fabianem Cancellarou ze Švýcarska.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

"Sice jsem nebyl na pódiu, ale i tak jsem se svým výkonem hodně spokojen. Určitě to byla kvalitní příprava na Tirreno-Adriatico a věřím, že to tam prodám," uvedl Kreuziger s výhledem na etapový závod, který se koná od příští středy do neděle.

Kreuziger se dnes pokusil o nástup v kopci zhruba 50 km před cílem, po němž zůstala v čele osmnáctičlenná skupina. "Roztrhalo se to znovu, Cancellara nám odskočil na posledních patnácti kilometrech. Já v tom kopci odpadl, ale poměrně rychle jsem si lidi přede mnou dojel," popsal vývoj závodu. "Cancellara nám odjel na sílu. Je to člověk na klasiky, tyhle krátké kopce umí a byl nejsilnější ze všech," ocenil český jezdec vítěze.

Ve skupině bojující o druhé místo se Kreuziger snažil pracovat pro kazašského týmového kolegu Maxima Iglinského, jenž nakonec skutečně skončil druhý. "Tahal jsem do nějakých 700 metrů před cílem a pak už jsem neměl síly. Navíc jsem věděl, že všichni ti kluci jsou rychlejší, a nechtěl jsem zbytečně riskovat nějaký pád. Ale Maxim dojel druhý, takže můžeme být spokojeni," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články