Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Cyklista Hudeček získal bronz na letní univerziádě

Šen-Čen (Čína) – Česká výprava si odváží první medaili z letních Světových studentských her, tzv. univerziády, kterou v letošním roce hostí čínský Šen-čen. O premiérový kov pro Česko se postaral cyklista Jiří Hudeček, když v závodě cross-country obsadil třetí místo. Pětadvacetiletý mistr republiky z časovky navázal v Číně na skvělou formu a v konkurenci dvanácti jezdců dojel se ztrátou 2:17 minuty na vítězného Rusa Pavla Prjadeina. Druhý Silvio Büsser najel na Hudečka náskok půl minuty.

Jiří Hudeček
zdroj: mtbs.cz

Na stupně vítězů se Hudeček postavil dva dny poté, co zajel v silničním závodu jednotlivců na 160 kilometrů šestou pozici. Navíc jeho nejsilnější disciplína, tedy časovka, je na programu až v sobotu. Z ostatních českých účastníků univerziády skončila na pátém místě ve víceboji sportovní gymnastka Kristýna Pálešová, Jana Šikulová byla šestá. Dvacetiletá Pálešová se představí ještě ve finále cvičení na bradlech, kam postoupila s druhou nejvyšší známkou.

Univerziáda je vysokoškolská sportovní událost, kterou pořádá Mezinárodní federace vysokoškolského sportu. Pro soutěž platí věkové omezení, sportovci nesmí být více než 26 let a důležitá je jeho akademická příslušnost. Od roku 1959 se pořádají letní univerziády, od roku 1960 pak univerziády zimní. Od roku 1981 se konají letní i zimní hry vždy ve stejný rok. Program univerziád je velmi podobný programu olympijských her.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články