Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Cyklista Bláha dojel na MS dráhařů čtvrtý ve scratchi

Kodaň - Český cyklista Martin Bláha obsadil na mistrovství světa dráhařů v Kodani čtvrté místo ve scratchi. Jen o jednu příčku zaostal za reprezentačním kolegou Milanem Kadlecem, který ve středu na úvod šampionátu vybojoval bronz v bodovacím závodu. Titul získal Dán Alex Rasmussen, kterému se povedl únik společně s Kubáncem Juanem Estebanem Arangem a Japoncem Kazuhirem Morim. Tato trojice získala na soupeře jedno kolo náskok, domácí jezdec pak předčil své spolubojovníky ve sprintu.

Dráhová cyklistika
zdroj: www.wikipedia.cz

Jubilejní desátý titul mistra světa získal do své sbírky Brit Chris Hoy. Čtyřnásobný olympijský vítěz ovládl keirin na dráze v Ballerupu, kde měl před třinácti měsíci těžkou nehodu, po níž musel vynechat loňský světový šampionát. "I když jsem na to nemyslel, že to bylo zrovna tady, je to o to výjimečnější. Připadám si jako v sedmém nebi. Ten rok nebyl lehký, ale tohle je skvělý pocit," radoval se čtyřiatřicetiletý jezdec.

Světový rekord nemusí vést k titulu mistryně světa

V ženské části dnešního programu padly tři světové rekordy, ale jeden ke světovému titulu nestačil. Novozélandská trojice Rushlee Buchananová, Lauren Ellisová a Alison Shanksová zajela v kvalifikaci až třetí čas, což znamenalo účast v malém finále, v němž výkonem 3:21,552 minuty překonaly světový rekord britských cyklistek z loňského roku. Zlaté medaile získaly Australanky, které byly při finálovém vítězství nad britskou trojicí o téměř o dvě desetiny pomalejší než Novozélanďanky.

Týmový sprint suverénně ovládly Australanky Kaarle McCullochová a Anna Mearesová, které během jedné hodiny zlepšily světový rekord hned dvakrát. V kvalifikaci dosáhly výkonu 33,037 sekundy a ve finále proti Číně stlačily čas na 32,923. Mearesová přidala zlato ke středečnímu triumfu v závodu na 500 metrů s pevným startem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články