Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Costa si ve Švýcarsku vzpomněl na léta minulá, ale rozhodčí mu triumf vzali. Vítězem Kron

Mezi lety 2012 až 2014 měla Tour de Suisse jednoznačného šampiona. Rui Costa tehdy vyhrál všechny tři ročníky, jeden z nich i v duhovém dresu mistra světa. Na dávnou slávu si čtyřiatřicetiletý Portugalec vzpomenul v letošní šesté etapě, kterou vyhrál z úniku. Jenže rozhodčím se nelíbil jeho sprint proti Andreasi Kronovi a Costovi vítězství sebrali právě ve prospěch Krona. Ve žlutém dresu se bez potíží udržel Richard Carapaz.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr 6. etapy Tour de Suisse

O vítězství se rozhodovalo z početného úniku, v němž se dlouho držel také Petr Vakoč. Českému cyklistovi před etapou odstoupil týmový lídr Mathieu van der Poel, a tak zkusil štěstí. Na nejlepší závodníky ale v kopcovitém terénu nestačil.

První závažný nástup vyzkoušel David de la Cruz, který si vypracoval v jednu dobu už více než minutový náskok. Nakonec jej ale soupeři v závěrečném mírném stoupání dostihli. O vítězství bojovala trojice, v níž byl kromě Hermanna Pernsteinera a Andrease Krona i De la Cruzův týmový kolega Rui Costa.

Čtyřiatřicetiletý Costa dokázal v minulosti závod Kolem Švýcarska třikrát vyhrát a své zkušenosti předvedl ve finiši, kde před sebe nepustil dotírajícího Krona. Ten naštvaně zvedal ruku na protest proti Costově změně směru na cílové rovince, což nakonec uznali i rozhodčí, kteří Krona prohlásili vítězem.

Peloton i s lídrem Richardem Carapazem dojel v poklidu o necelé tři minuty později. Tour de Suisse pokračuje sobotní časovkou, která by měla zamíchat celkovým pořadím.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 6. etapa (130,1 km):

1. Kron (Dán./Lotto-Soudal) 3:14:52, 2. Costa (Portug./SAE Team Emirates) stejný čas, 3. Pernsteiner (Rak./Bahrajn Victorious) -1, 4. Serrano (Šp./Movistar) , 5. Latour (Fr./Total Direct Energie), 6. Houle (Kan./Astana-Premier Tech) všichni -3, ...51. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -2:49.

Průběžné pořadí: 1. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) 20:00:32, 2. Fuglsang (Dán./Astana-Premier Tech) -26, 3. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) -38, 4. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -53, 5. Urán (Kol./EF Education-Nippo) -1:11, 6. Woods (Kan./Israel Start-Up Nation) -1:32, ...45. Vakoč -24:05.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články