Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Coquard ukázal v Regensdorfu nejsilnější finiš a vyhrál druhou etapu Kolem Švýcarska

Druhou etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál v závěrečném spurtu Bryan Coquard. Francouzský jezdec stáje Cofidis využil v dramatickém dojezdu v Regensdorfu problémů Belgičana Arnauda De Lie a jeho nástup na začátku cílové rovinky žádný z konkurentů nezachytil. Přímý přenos 3. etapy sledujte v úterý od 14:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Dvaatřicetiletý Coquard z týmu Cofidis za sebou v hromadném spurtu nechal Australana Michaela Matthewse a Belgičana Arnauda De Lieho. Ve žlutém trikotu zůstal po 177,3 km z Vaduzu do Regensdorfu vítěz nedělní zahajovací časovky Yves Lampaert z Belgie. 

Bývalý mistr světa a olympijský medailista v dráhové cyklistice si připsal 52. triumf profesionální kariéry a první od loňského dubna. Jediný český účastník závodu Pavel Bittner se do spurtu nezapojil, do cíle dojel 1:08 minuty za pelotonem na 84. místě.

Lampaert vede jednu z tradičních generálek na Tour de France o čtyři sekundy před Britem Ethanem Hayterem. Před středečním vjezdem do hor je v úterý na programu další etapa, jež by mohla skončit hromadným spurtem. Závod skončí nedělní časovkou.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska – 2. etapa (177,3 km):

1. Coquard (Fr./Cofidis) 4:06:39, 2. Matthews (Austr./Jayco-AlUla), 3. De Lie (Belg./Lotto-Dstny), 4. Rivera (Kol./Ineos Grenadiers), 5. Costa (Portug./EF Education-EasyPost), 6. Laurance (Fr./Alpecin-Deceuninck) všichni stejný čas, ...84. Bittner (dsm-firmenich PostNL) -1:08.

Průběžné pořadí: 1. Lampaert (Belg./Soudal-Quick Step) 4:11:44, 2. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) -4, 3. Almeida (Portug./UAE Emirates), 3. Fisher-Black (N. Zél./UAE Emirates), 5. Matthews všichni -7, 6. Watson (Brit./Groupama-FDJ) -9, ...86. Bittner -1:25.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články