Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Italský cyklista dostal po pozitivním testu na růstový hormon tříletý trest

Italský závodník Samuele Conti dostal tříletý trest za doping. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) mu zakázala start v závodech do března 2020, a to kvůli pozitivnímu testu na růstový hormon GHRP-2. Závodníkovi stáje Wilier Triestina-Southeast látku našli v srpnu tohoto roku.

Samuele Conti
zdroj: cycling-today.com

Pětadvacetiletý cyklista závodil za totožný pro-kontinentální italský tým ve všech svých třech sezonách v profipelotonu. V minulých letech to přitom byla právě stáj Wilier Triestina-Southeast (či předtím Neri Sottoli), která se potýkala s množstvím dopingových případů. 

Pozitivní test měl v květnu 2013 notorický podvodník Danilo Di Luca, o měsíc později našli komisaři EPO v krvi jeho krajana Maura Santabrogii. Další pozitivní test na EPO měl v září následujícího roku Matteo Rabottini, kvůli čemuž stáj málem nedostala divokou kartu potřebnou ke startu na italské Grand Tour Giro d'Italia. Rabottini po své suspendaci údajně bojoval s psychickými problémy a teprve před několika měsíci se vrátil do pelotonu.

Italskou stáj provází další dopingový skandál, všechny je přitom dohromady spojuje jméno týmového manažera Angela Citraccy. Ten už s Contim přetrhal veškeré vazby ("Činy jednoho idiota vám můžou všechno pokazit, riskovat s životy čtyřiceti dalších lidí. Řekl mi, že si vzal vitaminový doplňek, ale tomu nevěřím.") a hrozí svému bývalému svěřenci soudem. Otázkou však je, nakolik by neměl za své svěřence být zodpovědný právě ředitel stáje.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články