Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Contador zůstává doma. Lídrem v San Sebastiánu bude Kreuziger

Praha – Na nedávno skončené Tour de France dřel pro Alberta Contadora. Na sobotním jednorázovém závodě Clásica San Sebastián si Roman Kreuziger opět vyzkouší, jaké je to, když tým maká pro něj. Český cyklista v roli lídra stáje Tinkoff-Saxo ve Španělsku nahradí právě Contadora, který kvůli nemoci start odřekl a ukončil sezonu.

Roman Kreuizger
zdroj: ČTK/PA/ autor: Colin Flockton/GodingImages

Kreuziger se ve Španělsku pokusí navázat na úspěšné vystoupení z roku 2009, kdy v San Sebastiánu dojel druhý. "Uvidíme, jak na tom budu. Mám tenhle závod rád, ale bude záležet na momentální formě v danou chvíli. Může to být super i super tragédie. Fakt nevím, ale těším se," uvedl český jezdec.

Stejně jako Contador má letos v nohách Giro d'Italia a Tour de France. Zatímco v Itálii pomohl španělské hvězdě k triumfu, na Tour skončil Contador pátý a pokus o vzácný double mu nevyšel. "Není to tragédie. Všichni jsme bojovali. Může to být dobré i s výhledem na příští rok, protože když ho někdo porazí, ještě víc ho to dokáže vyhecovat a namotivovat," míní Kreuziger.

Závod v San Sebastiánu českému cyklistovi podle sportovního ředitele Tinkoff-Saxo Patxiho Vily sedí. "Má za sebou velmi náročný program, přesto zkusíme v ideálním případě vyhrát, nebo alespoň zabojovat o přední místa," řekl Vila.

Po startu ve Španělsku čeká Kreuzigera soustředění v italském Livignu a poté etapový závod USA Pro Challenge v Coloradu (17. až 23. srpna). "Pak bych se měl vrátit na pár dní domů a poletím do Kanady na jednorázovky v Montrealu a Québecu, kde jsem ještě nikdy nestartoval. Uvidíme, v jaké budu potom formě, jestli pojedu na mistrovství světa, nebo ne," uvedl devětadvacetiletý jezdec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články