Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Contador vyhrál svůj první jednodenní závod

Turín – Může to znít překvapivě, ale španělský cyklista Alberto Contador si připsal první vítězství v kariéře v jednodenním závodě. Vítěz Tour de France, Gira d'Italia i Vuelty triumfoval v obnovené nejstarší italské klasice Milán–Turín na 193,5 kilometru.

Alberto Contador s pohárem pro vítěze Vuelty
zdroj: AP autor: Alberto Di Lolli

Závod, který se jel po pětileté pauze, Contador ovládl díky zrychlení v závěrečném stoupání. Potvrdil skvělý návrat do pelotonu po odpykání dodatečného dvouletého trestu za doping na předloňské Tour, po kterém ovládl nedávnou Vueltu.

"Mám velkou radost, že jsem vyhrál, obzvlášť tady v Itálii," prohlásil Contador, který má v závěru sezony už volnější režim. "Oproti Vueltě jsem asi o dvě a půl kila těžší. Včera jsem se byl projet jen 40 km. Cílem bylo mít před koncem ještě v nohách dost síly," uvedl. Vítězství španělský cyklista věnoval svému kamarádovi Victoru Cabedovi, které minulý týden zemřel po nehodě při tréninku.

Na druhém místě dojel Ital Diego Ulissi, který ztratil na Contadora 15 sekund. Třetí Švéd Fredrik Kessiakoff zaostal o 24 sekund. Od roku 2003, kdy začal jezdit mezi profesionály, sbíral Contador až dosud vítězství pouze v etapových závodech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články