Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Contador počtvrté vyhrál závod Kolem Baskicka. Kreuziger ve třetí desítce

Eibar (Španělsko) - Etapový závod Kolem Baskicka vyhrál počtvrté v kariéře španělský cyklista Alberto Contador. Vítězství vybojoval v závěrečné časovce na 16,5 kilometru, kterou ovládl s náskokem pěti sekund před Kolumbijcem Nairem Quintanou.

Z prvního místa celkového pořadí dvojnásobný šampion Tour de France sesadil dalšího kolumbijského jezdce Sergia Henaa, který byl dnes třetí s mankem 18 sekund na Contadora. Lídr stáje Tinkoff nakonec porazil Henaa o 12 sekund, Quintana skončil celkově třetí.
 
Třiatřicetiletý Contador navázal v Baskicku na triumfy z let 2008, 2009 a 2014. Čtvrtým vítězstvím vyrovnal rekord krajana Josého Antonia Gonzáleze ze 70. let minulého století.

K prvenství Contadorovi během šestidenního závodu pomáhal i týmový kolega Roman Kreuziger, jenž skončil v devátém letošním podniku World Tour na 30. místě. V časovce obsadil 24. příčku. "Klobouk dolů před Contadorem. Já udělal hodně kvalitní práce před ardenskými klasikami příští týden," uvedl český cyklista na Twitteru.

Velikán světové cyklistiky si možná konec závodní kariéry ještě rozmyslí 

Contador se po druhých místech v závodech Paříž-Nice a Kolem Katalánska a třetí příčce na Kolem Algarve dočkal premiérového letošního vítězství v etapovém podniku. "V zimě jsem dřel, abych byl v sezoně ve formě, ale pár závodů mi uteklo o pár sekund. Proto mám velkou radost, že už se mi povedlo vyhrát," řekl vítěz všech tří Grand Tours.

Úspěšný start do sezony ho možná přiměje přehodnotit myšlenky na konec kariéry. "O budoucnosti přemýšlím a je možné, že budu závodit o něco déle," uvedl Contador.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour)

Výsledky 6. etapy (časovka na 16,5 km): 1. Contador (Šp./Tinkoff) 29:13, 2. Quintana (Kol./Movistar) -5, 3. Henao (Kol./Sky) -18, 4. Yates (Brit./Orica) -53, 5. S. Sánchez (Šp./BMC) -1:04, 6. Pinot (Fr./FDJ) -1:09, ...24. Kreuziger (ČR/Tinkoff) -1:58.
 
Konečné pořadí: 1. Contador 22:44:43, 2. Henao -12, 3. Quintana -37, 4. Pinot -1:13, 5. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -1:22, 6. S. Sánchez -1:29, ...30. Kreuziger -16:15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články