Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Contador: Nevím, co udělá mé koleno v Pyrenejích

Thiezac (Francie) - Místo, aby plánoval útok, vzhlíží obhájce prvenství na Tour de France Alberto Contador k nadcházejícím horským etapám v Pyrenejích s obavami. Španělský cyklista neví, co udělá v příštích dnech jeho pravé koleno, které si při dvou pádech v dosavadním průběhu závodu opakovaně narazil. "Zase jsem se praštil do stejného kolena jako při prvním pádu, tentokrát z vnitřní strany. Mám z toho trochu obavy," přiznal během volného dne Contador, který na rozdíl od jiných favoritů i po nedělním karambolu stále zůstává v závodě.

"S poraněným kolenem se nedá jet v obvyklém tempu a se stejnou frekvencí jako normálně. Chci zůstat optimistou a doufám, že se to před první pyrenejskou etapou zlepší, ale nemám ponětí, jak koleno zareaguje," prohlásil trojnásobný šampion Tour, který na 16. místě celkového pořadí ztrácí na vedoucího Francouze Thomase Voecklera 4:07 minuty. Do Pyrenejí
vjede peloton ve čtvrtek.

I když Contador zaostává za svými hlavními rivaly Australanem Cadelem Evansem a bratry Schleckovými o zhruba minutu a půl, nechystá se v horách hned útočit. "Záleží na mém koleni. Budu si muset s ohledem na jeho stav vybrat správnou chvíli," konstatoval. Útočit podle něj musejí jiní. "Schleckové si uvědomují, že na konci Tour se jede časovka, takže oni potřebují atakovat," prohlásil s ohledem na své a Evansovy časovkářské kvality.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články