Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Contador: Jediným vrcholem mé poslední sezony bude Tour

Praha - V letošní sezoně už fanoušci Alberta Contadora na silnici neuvidí. Po nezavršeném pokusu o double (vítězství na Giro d'Italia i Tour de France) už španělský jezdec uzavřel svůj program. Pro následující sezonu, která by měla být jeho poslední v profipelotonu, si vytyčil jediný cíl: vítězství na Tour de France.

Alberto Contador
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Contador má za sebou dvě vítězství na Tour, o další pak přišel vinou pozitivního testu na clenbuterol. V letošní sezoně se pokoušel o další vítězství, skončil však "až" na páté příčce. Nepodařilo se mu tak splnit svůj cíl, tedy v jedné sezoně zvítězit na Giru i Tour. "Nejsem zklamaný - spíš bych si nedokázal odpustit, že bych se o to nepokusil. Nepodařilo se mi to, ale tak jako tak jsem si to užil," řekl Contador.

V příští sezoně se bude soustředit na jediný cíl, triumf na Tour. Rok 2016 by měl být Contadorův poslední v pelotonu, a tak půjde zřejmě o jeho poslední šanci. "Vrcholem mé sezony bude Tour, o zbytku zatím nejsem rozhodnutý. Ale už teď nad tím přemýšlím," uvedl.

Alberto Contador s Peterem Saganem
zdroj: ČTK/PA autor: Pete Goding

Contador se dotkl i svého vztahu s další velkou postavou stáje Tinkoff-Saxo Peterem Saganem. Ten ho ve Francii zastínil, i když na etapové vítězství nedosáhl. "Mám pro něho jen slova chvály a velký respekt, je skvělou postavou v tomto sportu. Náš vztah je výtečný," dodal Contador. 

S blížícím se koncem kariéry bilancoval i nad svými největšími vítězstvími. "Hodně důležitá byla etapa na Verbier v roce 2009... ale víc nadšený jsem byl z etapy na Fuente Dé (na Vueltě 2012, pozn. red.)," podotkl. V prvním případě znamenalo Contadorovo prvenství posun do žlutého dresu, který nakonec s přehledem uhájil před Andym Schleckem. Na Fuente Dé zase zvítězil po dlouhé sólo jízdě, navíc v roce, kdy se složitě vracel po dvouletém trestu.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články