Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cink v Leogangu krájel kopce a nestačil jen na Flückigera. Ženám vládla Lecomteová

Ondřej Cink disciplínu short track nemá příliš rád, v rakouském Leogangu mu ale nádherně sedla. Na kopcovité trati zvládl se Švýcarem Mathiasem Flückigerem všem pláchnout a prohrál až ve finiši. Jan Škarnitzl dojel na 28. pozici. Francouzka Loana Lecomteová nedala na kopcovité trati žádné ze soupeřek šanci a po výhrách v tradičním cross country prvně opanovala i short track. Jitka Čábelická skončila na uspokojivém 22. místě. 

V závodě mužů se Ondřej Cink zvládl dostat v prvních kolech do elitní skupiny. Na čele dominovali Francouzi. Jordan Sarrou, Victor Koretzki a Tituan Carod diktovali tempo v úvodu závodu, přičemž Cink pár sekund na úplné čelo ztratil.

Ve stoupání poté zaúřadoval Cink, který ze sedmého místa proskočil na samotné čelo. Úvod závodu naopak těžce nevyšel švýcarské legendě Ninu Schurterovi, jemuž se při startu nepovedlo nacvaknout pedál, což ho posunulo na konec startovního pole.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu short tracku mužů v Leogangu

Na začátku druhé poloviny závodu se Cink dokázal se Švýcarem Mathiasem Flückigerem odtrhnout zbytku pole, během dvou kol si vytvořili náskok zhruba čtvrt minuty.

Za Cinkem se ale takticky vyvezl Flückiger, jenž mu zvládl nastoupit v závěrečném stoupání a v posledním sjezdu si vedení dokázal pohlídat. Cink si podržel druhé místo, třetí zafinišoval Nizozemec Milan Vader. Jan Škartnitzl jezdil ve společnosti hvězdného Schurtera a v závěru si připsal jeho velmi cenný skalp, když dojel 28. 

Trať přímo pro Lecomteovou. Mladičká Francouzka opět nedala nikomu šanci 

Na nezvykle náročné trati s prudkými stoupáními se na čele usadily favoritky v čele s dosavadní suverénkou Loanou Lecomteovou z Francie. Jitka Čábelická rychle ztrácela půl minuty a jezdila až ve čtvrté desítce.

Za suverénní Lecomteovou se vytvořila elitní trojice, v níž jezdila její krajanka Pauline Ferrand-Prévotová, Australanka Rebecca McConnelová a trochu překvapivě do formy se navrátivší Jolanda Neffová ze Švýcarska. Čábelická se dokázala posunout na přijatelnější 24. místo.

V závěru měla v boji o druhé místo více sil v poslední době stálejší McConnelová, pro Neffovou je třetí místo prvním letošním výraznějším úspěchem v SP. Čabelická se postupně v kopcích rozjížděla a zvládla jízdu dotáhnout na 22. pozici.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články