Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Cink tým nemění. Před startem olympijské sezony ale ještě bude muset na operaci

Ondřej Cink bude dál jezdit za tým Kross. S polskou stájí, do které přišel před letošní sezonou, prodloužil smlouvu o tři roky. Hlavní motivací jsou pro českého bikera olympijské hry, sezona však pro něj začne nejprve operací srdce.

Nadcházející olympijská sezona začne pro Cinka operací srdce. V IKEM podstoupí preventivní zákrok kvůli poruše srdečního rytmu, která se u něj projevila v červencovém závodu Světového poháru v Andoře. Devětadvacetiletý český biker tehdy dlouho vedl, ale když se polil studenou vodou, přivodil si arytmii a musel zastavit. Závod dokončil jako desátý.

"Po tom incidentu v Andoře jsme se o tom často bavili a hledali nějaké řešení. Nechal jsem vše na mém doktorovi Aleši Kroužeckém a trenérovi Karlu Martinkovi, kteří mi zajistili nejlepšího lékaře v IKEM," řekl Cink serveru mtbs.cz.

Operaci absolvuje z preventivních důvodů. "Od Andorry jsem neměl žádný problém. Přesto jsme se domluvili na zákroku, který by měl můj problém vyřešit. Půjdu 3. ledna do IKEM, moc se mi nechce, doufal jsem, že se to bez toho obejde. Nemělo by mě to nijak ovlivnit, podle doktora bude následovat snad jen týden v klidu," popsal Cink.

Cink se chystá na svou třetí olympiádu. Figuruje v předběžné nominaci na rozdíl od olympijského vítěze z Londýna a stříbrného medailisty z Ria de Janeiro Jaroslava Kulhavého, který má za sebou nepovedenou sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články