Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Cink: Šel jsem do toho s tím, že chci medaili. Ale neměl jsem svůj den

Ondřej Cink byl hlavním medailovým želízkem na mistrovství Evropy v Brně. Jeho zpočátku slibně vypadající útok na cenný kov zmařil technický problém, ale i úbytek sil v závěru závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink nejlepším bikerům na ME nestačil

"Šel jsem do závodu s tím, že chci medaili. Takže je to pro mě zklamání, nejsem ale spokojený ani s výkonem, protože dneska to tam prostě nebylo. Neměl jsem svůj den. Ze začátku jsem se tam snažil být, ale věděl jsem, že to není ono, měl jsem takový těžký nohy," řekl Cink.

"Pak to vyvrcholilo dvě kola před cílem, kdy už jsem vůbec ty nohy neměl. Dokonce tam byl i náběh na křeče. Nohy byly poslední dvě kola fakt hrozný," mrzelo jej. Navíc měl i problém s tlumičem. "Bylo to, jako kdybych začínal s celoodpruženým kolem, ale pak jel skoro celý závod na pevném kole. Zadní tlumič byl pořád zamčený a nechtěl se odemknout. Na těch kamenech to bylo hodně cítit," vysvětlil Cink.

Na začátku dal přitom soupeřům naději se zlatavým nádechem i hlavní favorit Mathieu van der Poel. Nizozemec jel v čele a nepříjemně spadl. Cink se mu ale stihl precizně vyhnout. "Měl jsem tam trošku mezeru, takže jsem se mu vyhnul, ale Mathieu byl jinak dneska bezkonkurenčně nejlepší. Po tom pádu si nás dojel, hned pak nám nastoupil a nikdo neměl odpověď," připomněl Cink.

Jakmile bylo jasné, že van der Poel neutrpěl žádné vážnější zranění, byl pro ostatní nedostižný. "Vypadá to tak... Uvidíme, co bude předvádět dál, ale formu má zase velkou. Myslím, že po té své pauze je zase zpátky a bude předvádět ty svoje výkony," konstatoval.

Brněnská trať mu přitom úplně neseděla. "Osobně bych uvítal tu neupravenou trať, která byla předtím. Byla hezky přírodní a taková biková, takhle to byl takový letecký den. Jak to upravili, bylo to hrozně rychlé na tom hodně tvrdém podkladu. To se mi moc nelíbilo, ale bohužel. Bylo to pro všechny stejné," uzavřel Cink.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články