Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cink dojel druhý v domácím závodě crosscountry

Nové Město na Mor. - Největší úspěch kariéry si v závodě crosscountry mužů v kategorii do 23 let připsal dvacetiletý Ondřej Cink. V domácím závodě světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě nestačil pouze na favorizovaného Itala Kerschbaumera a dojel si pro druhé místo. Cinkovým maximem přitom dosud bylo sedmé místo z Offenburgu, formu na domácí trati ale vyladil ideálně.

Cink na vítěze ztratil 23 sekund. "Odstartoval jsem celkem slušně a jel jsem vepředu s Italem, ale na jedné lávce jsem tam pak spadl, což byla škoda, protože jinak si myslím, že jsem mohl klidně až do konce bojovat o prvenství," řekl krátce po dojezdu. "I přesto jsem ale hrozně moc spokojený," dodal Cink.

Závod juniorů opanoval Novozélanďan Anton Cooper. Nejlepším z českých zástupců byl dvanáctý Radim Kovář, jenž na vítěze ztratil pět a čtvrt minuty. Mezi juniorkami byla nejrychlejší Švýcarka Jolanda Neffová, dvě a půl minuty za ní dojela do cíle na pátém místě Barbora Machulková.

V domácím prostředí se z českých bikerů v pátečním sprintu nejvíce dařilo Pavle Havlíkové a Kateřině Nashové. Obě se probojovaly až do semifinále, tam už se ale do postupující dvojice nevešly a brány finále jim tak zůstaly zavřené.

Z vítězství se nakonec radovala Švýcarka Jolanda Neffová. Švýcarské barvy ovládly i závod mužů, ve kterém si prvenství vyjel Stefan Peter. Z českých bikerů se nejdále dostal Milan Spěšný, jehož cesta skončila ve čtvrtfinále.

Víkendový program vyvrcholí v neděli, kdy je nejprve na programu start závodu žen kategorie elite a do 23 let, posléze přijdou na řadu muži. Mezi nimi bude bojovat o potvrzení celkové první příčky v pořadí Světového poháru nedávný vítěz mistrovství Evropy Jaroslav Kulhavý.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články