Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Cink chce v Novém Městě být do první pětky, pojede i Nash

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Biker Ondřej Cink se připravuje na domácí závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě s cílem dokončit jej do pátého místa, i když touží po medailovém umístění. V letošní sezoně se do elitní pětky vešel už v Pietermaritzburgu, kde v úvodním závodě sezony skončil čtvrtý, v minulé cross country v Cairnsu byl osmý a v celkovém pořadí mu patří šesté místo. Na start se v Novém Městě postaví i Kateřina Nash, která sice loni ukončila kariéru, nyní ale své rozhodnutí přehodnotila.

Je nám líto, video expirovalo.
Bikeři Nash a Cink se představí na SP v Novém Městě

Cink je tak zatím domácí jedničkou, protože olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý po zranění a nemoci startoval jen v Austrálii a obsadil desáté místo. "Jsem spíše záskok za Kulhavého, který měl v úvodu sezony zdravotní problémy," řekl třiadvacetiletý Cink, že pozici aktuální české jedničky nepřeceňuje.

Už si zatrénoval na tratích v Novém Městě na Moravě. Před rokem skončil ve zdejším závodě SP šestý, letos bude chtít loňský výsledek vylepšit. "Můj velký cíl je být na domácí trati do první trojky. Když to nevyjde, chci být minimálně pátý," uvedl Cink.

Jeho přípravu na domácí vrcholný závod narušila po návratu z Austrálie začátkem května viróza. Čtyři dny strávil v posteli a o den déle neseděl na kole. Tréninkový výpadek teď chce co nejrychleji dohnat, aby byl příští týden ve Vysočina Areně opět v plné kondici. "Výpadek je znát. Necítím se stále nejlépe. Trénink v intenzitě bolí, nohy nejsou ideální," popsal Cink svoje momentální rozpoložení. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články