Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Cimolaie s Bouhannim musel v Katalánsku rozsoudit až fotofiniš

Calella (Španělsko) ‒ Velice těsný finiš rozhodl první etapu závodu Kolem Katalánska. Souboj mezi Davidem Cimolaiem a Nacerem Bouhannim nakonec musela rozsoudit až cílová fotografie. Ta přisoudila vítězství Cimolaiovi, který hájí barvy stáje FDJ. Ze čtveřice Čechů sprintoval nejlépe osmý Petr Vakoč.

Kolem Katalánska
zdroj: ČTK/PA autor: Pete Goding

O vítězství Cimolaie rozhodl fotofiniš, který přisoudil italskému jezdci prvenství o čtyři setiny sekundy. Sedmadvacetiletý člen stáje FDJ si v Katalánsku zopakoval etapový triumf z loňska. "Nevěděl jsem, jak na tom budu. Před dvěma dny jsem jel Milán ‒ San Remo, což je hodně dlouhý závod. Cílem bylo vyhrát etapu, teď budu pracovat pro tým," uvedl Cimolai.

Vakoč dosprintoval na osmém místě, v hlavním poli ale dokončili i zbývající tři čeští jezdci ‒ Jan Bárta, Ondřej Cink a Jan Hirt. Druhý jmenovaný je v závodě hodně sledovaný, neboť jede v pozici lídra stáje Bahrajn‒Merida.

První letošní start v Evropě absolvuje v Katalánsku Chris Froome. Trojnásobný vítěz Tour de France zahájil závod 120. místem. Jako další je na programu týmová časovka na 41,3 km.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 1. etapa (178,9 km):

1. Cimolai (It./FDJ) 4:28:21, 2. Bouhanni (Fr./Cofidis), 3. Sbaragli (It./Dimension Data), 4. Smith (N. Zél./Wanty), 5. Greipel (Něm./Lotto), 6. Rojas (Šp./Movistar), ...8. Vakoč (Quick-Step), 51. Bárta (Bora), 77. Cink (Bahrajn Merida), 100. Hirt (CCC) všichni stejný čas.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články