Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Chybí mi závodění s nejlepšími. Doma bych chtěl obhájit pohár i mistrovství republiky, plánuje Boroš

Obhajoba domácích triumfů i více závodů proti světové konkurenci, to si před startem nové sezony přeje Michael Boroš. Věří, že mu k tomu vedle kvalitní přípravy pomůže i lepší zdravotní stav. Přímý přenos ČP v Mladé Boleslavi sledujte od 14:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michael Boroš
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Cítím se ve výborné formě. Připravuju se poctivě a tvrdě, což se mi musí vrátit, takže se není čeho bát. Důležité bude do sezony dobře vstoupit, pro hlavu je to pak určitě lepší, než když se něco nepodaří, ale je to sport," řekl Boroš.

O vytoužených metách nemusel dlouho přemýšlet. "Na domácí scéně bych chtěl obhájit minulý rok, což znamená vyhrát domácí pohár i titul mistra republiky. A ve světové konkurenci bych se chtěl trochu vmísit mezi ty nejlepší. Do té první desítky, to bych byl úplně nejšťastnější. Jak moc to je reálné? Reálné je všechno, ale jednoduché to určitě nebude," pousmál se Boroš.

Připustil, že by uvítal silnější domácí konkurenci. "Taky by to k tomu přispělo, ale myslím si, že nám v tom ohledu kvalitních závodů hraje teď do karet fakt, že je více Světových pohárů a můžeme tak s těmi nejlepšími cyklokrosaři jet více závodů, což je super i pro mladé kluky," přemítal Boroš.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Myslím, že právě závody s těmi nejlepšími jsou tím, co mi nejvíc chybí, abych se posunul zase výš. V přípravě už toho člověk o moc víc udělat nemůže. Je to určitě také o tom, aby se člověku povedly jeden dva závody a zjistil hlavně po psychické stránce, že to prostě jde," dodal Boroš.

V přípravě žádné velké změny nedělal. "Moc věcí se tam měnit nedá, ale bylo dobré, že jsme se vyhnuli nějakému zranění nebo nemoci, což už je pak takový bonus, že to všechno klape. Také doufám, že mi pomůže i to, že trošku odeznívá můj dlouhodobý zdravotní problém se zády. Neříkám, že je to úplně stoprocentní, ale cítím se o dost lépe než dva tři roky zpátky. Věřím, že to půjde. Tyhle malé detaily pak hrají důležitou roli a dělají velké rozdíly," prohlásil Boroš.

Přes léto absolvoval vedle jiného závod Tour de Alsace, na němž oblékl dres stáje Cross team Legendre. "Dobře se s nimi znám a dostal jsem od nich nabídku, že tam můžu hostovat na jeden vyhlášený etapový závod ve Francii. Tour de Alsace je sice dvojkový závod, ale jezdí se po kopcích, kde se jezdí Tour de France, a konkurence je tam neskutečná. Pro mě to bylo ještě něco navíc, co pro to můžu udělat a kvalitně si zazávodit. Na jednu etapu jsme měli i žlutý dres a dojel jsem to, takže to bylo dobré," připomněl Boroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články