Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Chci podpořit organizátory, pomoci mladým. A sám pojedu hranu, slibuje Štybar před SP v Táboře

Už o víkendu se znovu po čase představí před českými diváky. Zdeněk Štybar zkouší po silniční sezoně také cyklokros. Za sebou má už závody na Slovensku, na domácí půdě v Táboře se však poměří se současnou elitou v závodě Světového poháru. Přímý přenos SP v Táboře sledujte v neděli od 13:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdeněk Štybar letos zakončil svou dvanáctiletou kariéru u týmu QuickStep. Loučení to nebylo ideální – český cyklista se musel dávat dohromady mimo jiné po prodělání covidu a výsledkově spíše paběrkoval. Sezonu však alespoň zakončil optimisticky – osmým místem na gravelovém MS. A nyní už je čas na cyklokros. 

"Letos jsem měl na silnici mizernou sezonu, vloni to bylo, dá se říci, to samé. Měl jsem spoustu zdravotních problémů a bylo to jedno velké trápení. Vždy, když jsem si myslel, že se zase dostávám do formy, tak mě něco potkalo," hodnotí Štybar. "Kvůli tomu mám velké závodní manko, takže si chci sezonu prodloužit," vysvětluje svou motivaci pro návrat do terénu.

"Chci také svojí účastí podpořit české organizátory v těchto složitých podmínkách. Vím, jak těžké je organizovat závody v Belgii, a nedovedu si ani představit, jaké to musí být tady," ocenil Štybar práci organizačního týmu v Táboře, kde se už v roce 2024 uskuteční také ten největší cyklokrosový svátek, tedy světový šampionát.

"Velký výsledek? Asi ne. Už o víkendu jsem cítil, že jsem z cyklokrosové techniky a tempa hodně vypadl," usmívá se český cyklista. Zároveň však dodává, že i během jediného víkendu už cítil zlepšení. "Tábor má trať, která mi ze světového kalendáře sedí asi nejvíc a nemusel bych se na ní tolik trápit," věří.

"Je blbost říct, že tam jedu na výsledek. Hlavně jedu podpořit organizátory a pomoci našim mladým klukům před MS. Chci si s nimi promluvit a poradit," dodává. "Každopádně ale pojedu hranu. Chci zažít ten pocit posledních kol, kdy se jede na krev. Navíc v Táboře. A je jedno, o jaký výsledek to bude," slibuje fanouškům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články