Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Chaves: Jsem šťastný, i když jsem na Nibaliho v závěru neměl

Turín - Ačkoliv se mu nepodařilo ve dvacáté etapě odrazit útok Vincenza Nibaliho, i tak může být Esteban Chaves se svým závodem víc než spokojený. V cíli po dojezdu až zarazila skromnost, s níž kolumbijský vrchař přijal svou porážku. Na dvacátou etapu navíc přiletěli i jeho rodiče, s nimiž se po skončení objal i Nibali.

Esteban Chaves
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Chaves ztratil kontakt s Nibalim v klíčovém stoupání na Colle della Lombarda. Když zredukována hlavní skupina projížděla lyžařským střediskem Isola 2000, nedokázal již akceptovat soupeřovo tempo. "I tak jsme šťastní. Dali jsme tomu vše, ale Nibali, Scarponi a celá Astana zkrátka ukázali, že jsou nejlepší. Neměl jsem už sílu v nohách, to je vše. Není nic, co bych k tomu víc mohl říct," říkal Chaves po dojezdu se svým typickým úsměvem. V cíli mu na Nibaliho chybělo dvaapadesát vteřin. (http://www.cyclingnews.com/riders/johan-esteban-chaves-rubio/)

I když v posledních dnech musel brát antibiotika, odmítl Chaves to, že by ho onemocnění stálo lepší výsledek. "To pro mě není výmluva. Nejsem někým, kdo by se vymlouval na nemoc nebo křeče. Jednoduše jsem na to neměl, a to je celé," řekl. "Když se vám tep šplhá na 200, tak už na nic nemyslíte, jen odvádíte své maximum," dodal s tím, že Nibali byl zkrátka v rozhodujících chvílích lepší.

Emotivní chvíle zažíval o to více, že do dějiště závodu přiletěli i jeho rodiče. "Je to poprvé, co jsou v Evropě, zároveň to byl můj první den v růžovém dresu. Že jsem ho dnes neudržel, není důležité. Víc mi záleží na tom, že jsou tady. Tohle byl jen cyklistický závod," poznamenal skromně. Po pátém místě z loňské Vuelty a druhé příčce na Giru může Chaves jistě doufat v to, že příště už cenný dres udrží až do cíle.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články