Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští dráhaři vezou úspěch z ME. V týmovém sprintu vybojovali stříbro

Na velodromu v Plovdivu to cinklo. Tomáš Bábek, Dominik Topinka a Martin Čechman vybojovali na mistrovství Evropy v dráhové cyklistice stříbrnou medaili v týmovém sprintu. České trio nestačilo jen na Rusy v sestavě Denis Dmitrijev, Pavel Jakuševskij, Ivan Gladyšev.

Tomáš Bábek
zdroj: ČT4 autor: Václav Pancer

Čeští sprinteři zajeli druhý čas už v kvalifikaci, do níž zasáhlo šest trojic, a lepší byli opět jen Rusové. Ve vyřazovacím kole Češi nedali šanci Ukrajincům, přičemž o postup do finále se místo Čechmana zasloužil Jakub Šťastný. V jízdě o zlato byli Rusové rychlejší o 917 tisícin sekundy.

Česká dráhová cyklistika slaví medaili z ME po čtyřech letech a znovu i zásluhou třiatřicetiletého Bábka, který se tehdy ve Francii stal šampionem v keirinu a navrch získal bronz na kilometru s pevným startem.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští dráhaři získali na ME stříbro v týmovém sprintu

V Bulharsku k pódiovému umístění napomohla i slabší konkurence v době koronavirové pandemie. Na startu týmového sprintu totiž nebylo mimo jiné žádné z družstev, která vloni v Apeldoornu jela o medaile - Nizozemci, Britové, Francouzi ani Němci.

"Na úvod jsem spokojený, ale jak jsem říkal už před mistrovstvím - nebereme tento úspěch jako medaili z plnohodnotného šampionátu. Za práci, kterou k tomu kluci v přípravě odvedli, si ji však každopádně zasloužili," uvedl pro svazový web trenér sprinterů Petr Klimeš.

Do ženského závodu zasáhly jen čtyři týmy a Češky Sára Kaňkovská, Petra Ševčíková a Veronika Jaborníková výsledkovou listinu uzavřely. V závodě o bronz jasně podlehly ukrajinským soupeřkám, titul získaly Rusky.

Daniel Babor obsadil páté místo ve vylučovacím závodě. Vítězný Brit Matthew Wells přidal druhý titul k tomu předloňskému.

Šampionkou ve scratchi se stala Italka Martina Fidanzová, Ševčíková čtrnáctičlenné pole uzavřela.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články