Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čeští bikeři vstoupil do evropského šampionátu pátým místem ve štafetě

Šestičlenný tým českých bikerů dojel pátý v závodě štafet, kterým začalo mistrovství Evropy ve švýcarském Monteceneri. Vyhráli Italové před Francií a sestavou pořádající země, které se nepovedlo završit zlatý hattrick po triumfech loni a předloni.

Jitka Čábelická
zdroj: ČTK

Češi v sestavě Jan Vastl, Jan Zatloukal, Tereza Tvarůžková, Aneta Novotná, Jitka Čábelická a David Šulc ztratili na třetí Švýcary půl minuty. O devět sekund rychleji zvládli nástrahy trati čtvrtí Dánové.

"Je to pro nás návrat na vyšší pozice. A co je důležité, že jsme skončili jen minutu a čtvrt za Italy. V podstatě jsme byli v boji o medaili. Výborně štafetu rozjeli Honzové Vastl a Zatloukal, kteří předávali druzí. Na to, že jsme měli dva juniory či prvoročačku juniorku, jsme jeli parádně. Každý tam nechal svoje maximum," uvedl reprezentační trenér Viktor Zapletal.

I přes absenci Ondřeje Cinka, který už ukončil sezonu, si český výběr polepšil o dvě místa oproti světovému šampionátu minulý týden v rakouském Leogangu. Trio medailistů zůstalo shodné, Italové však oplatili Francouzům týden starou porážku. Byli rychlejší o 21 sekund a připsali si čtvrté zlato po triumfech v letech 2005, 2012 a 2013.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi odstartovali ME pátým místem ve štafetě

Mistrovství Evropy horských kol v Monteceneri (Švýcarsko):

Cross country - štafeta:

1. Itálie (Braidot, Lechnerová, Agostinacchio, Pesseová, Tovová, Zanotti) 1:24:35, 2. Francie (Azzaro, Martin, Lecomteová, Onestiová, Geraultová, Sarrou) -21, 3. Švýcarsko (Püntener, Baumann, Kellerová, Buriová, Alvarezová, Litscher) -46, 4. Dánsko -1:07, 5. ČR (Vastl, Zatloukal, Tvarůžková, Novotná, Čábelická, Šulc) -1:16, 6. Německo -2:23.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články