Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští bikeři mají evropský bronz ze štafety

Haifa (Izrael) – Sotva začalo mistrovství Evropy v cross country, získali čeští bikeři první medaili. Štafeta Ondřej Cink, Tomáš Paprstka, Tereza Huříková a Jan Škarnitzl skončila v Haifě třetí za Švýcarskem a Itálií. Na třetí pozici se z průběžného pátého místa posunula Huříková, Škarnitzl již dokázal tuto příčku udržet. Za italským finišmanem zaostal český tým o 41 sekund, před čtvrtými Nizozemci měla štafeta v cíli pohodlný náskok 35 sekund. Svým výsledkem výrazně vylepšila loňské osmé místo.

Reprezentant v kategorii do 23 let Cink závod velmi dobře rozjel. Do cíle svého úseku dojel jako čtvrtý. Junior Paprstka ve své etapě spadl na páté místo, poté nastoupila klíčová etapa Huříkové. Posunula se na průběžnou třetí pozici a Škarnitzl medailové umístění udržel.

Ziskem bronzu vyrovnala úspěšná čtveřice dosavadní nejlepší výsledek ve štafetě, kterého dosáhli v roce 2002 v Curychu Milan Spěšný, Jaroslav Kulhavý, Ilona Bublová a Tomáš Vokrouhlík.

"Máme závodníky, kteří v jednotlivcích mohou přemýšlet o medailích a ve štafetě to jenom potvrdili," řekl reprezentační trenér Jan Slavíček serveru mtbs.cz. "Všichni podali výkony na hranici svých možností. Měli jsme i štěstí, nepotkaly nás žádné problémy. Výrazného zlepšení oproti loňsku dosáhla Tereza, která zajela famózně," liboval si Slavíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články