Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Čeští bikeři byli v závodě štafet na MS diskvalifikováni

Saalfelden - Špatná předávka zhatila šance českých cyklistů v cross country na mistrovství světa v rakouském Saalfeldenu. Po chybné předávce mezi juniorem Martinem Stoškem a finišmanem Jaroslavem Kulhavým bylo české kvarteto diskvalifikováno. Zlato vybojovali Italové těsně před Francouzi, třetí skončili Němci.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: Sport Image

Štafetový závod složený z jezdce do 23 let, ženy, juniora a muže kategorie elite dnes program šampionátu zahájil a Češi obhajovali na úvod loňské čtvrté místo. Po jízdě Ondřeje Cinka, Kateřiny Nash a juniora Stoška byli po třetím úseku šestí, jenže poslední předávka proběhla až za povoleným územím.

Olympijský vítěz z Londýna Kulhavý obkroužil celé kolo a udržel šesté místo. V tu chvíli už ale věděl, že nebude jejich štafeta hodnocena. "I kdybych jel na sto procent, byli bychom nejlépe čtvrtí. O placku by se už jet stejně nedalo," řekl Mf Dnes Kulhavý. Do své jízdy startoval jako šestý se ztrátou 1:51 minuty na vedoucí Francii.

"Jsem Jardu asi netrefil, že jo?" líčil smutný benjamínek Stošek po nepovedené předávce. "Myslel jsem si, že pojede dál, že udělá jakoby nic. Ale on přijel a plácli jsme si až tady vzadu, za zónou, před rozhodčím. Jestli to tolika dobrým lidem zkazím, bude mě to pořádně štvát," řekl.

Jeho tušení se naplnilo a Kulhavému už chyběla motivace. "Ale řekl jsem mu, že mi to osobně nevadí. To se stane. Já nikdy štafety na mistrovství světa nebral nějak důležitě. Byly pro mě spíš rozjetím před hlavním závodem," dodal obhájce titulu, o který budou bikeři bojovat v sobotu.

Švýcarský rival Kulhavého Nino Schurter dnešní štafety vypustil, naopak bronzový z londýnských her Marco Aurelio Fontana slavil s italským týmem zlato.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články