Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Českým cyklokrosařům ujel v Rýmařově Polák Konwa. Celý seriál vyhrál Vaníček

Český cyklokrosový pohár pokračoval v Rýmařově. Z vítězství se neradoval žádný z domácích závodníků, nýbrž Polák Marek Konwa. Až za ním, s půlminutovým mankem, dojel Jakub Říman. Celkovým vítězem domácího poháru se stal v Rýmařově čtvrtý Šimon Vaníček. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vaníček a Douděrová vyhráli domácí cyklokrosový pohár

V mužské kategorii dal šanci soupeřům Adam Ťoupalík, jenž odcestoval se svým týmem Elkov Kasper na soustředění do Španělska před silniční sezonou. Vítězi předchozího závodu v Kolíně Vaníčkovi z ČEZ Tábor stačila k posunu na celkové první místo dnešní čtvrtá pozice. V bahně a na sněhu vyhrál Polák Marek Konwa, hned za ním se umístil Jakub Říman, jenž byl druhý i celkově.

Juniorka Douděrová z týmu Jaroslava Kulhavého sice byla v sezoně nejlépe sedmá, ale profitovala z toho, že jako jediná z osmi nejlepších cyklokrosařek celkového pořadí absolvovala všech sedm závodů seriálu.

O celkové vítězství přišla obhájkyně prvenství a mistryně republiky Kristýna Zemanová, jež byla v úvodních pěti závodech dvakrát první a třikrát druhá, minulý týden v Kolíně ani dnes v Rýmařově ale nestartovala. Závěrečný závod vyhrála devětatřicetiletá Pavla Havlíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články