Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Českým bikerům sprint medaili nepřinesl, maximem bylo osmifinále

Pietermaritzburg (JAR) – Česká výprava se na mistrovství světa horských kol medaile nedočkala. V závěrečné disciplíně sprintu dosáhli Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink, Jan Nesvadba a Kateřina Nash pouze na osmifinále. Zlatou medaili z loňska obhájila v JAR Švédka Alexandra Engenová, novým mužským šampionem je Australan Paul van der Ploeg.

Češi nastoupili do kvalifikace takzvaného eliminatoru v pěti a pouze Jan Škarnitzl se nedostal do vyřazovacích bojů. Štěstí měl osmý muž ze sobotního cross country Cink, jenž postoupil jako poslední dvaatřicátý.

Pro české kvarteto nicméně skončil závod hned v prvním kole. Cink, v sobotu pátý Kulhavý a Nash obsadili ve svých osmifinálových jízdách poslední čtvrtá místa. Nejblíže postupu byl účastník cross country do 23 let Nesvadba, jenž obsadil třetí místo, ale svou čtvrtfinálovou účast a celkovou dvanáctou pozici z loňské premiéry sprintu na MS v Saalfeldenu nezopakoval.

V konečném hodnocení byl Nesvadba jednadvacátý, olympijský vítěz Kulhavý sedmadvacátý, Cink dvaatřicátý a Škarnitzl šestapadesátý. Nash byla klasifikována na šestadvacáté příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
MS horských kol 2013 Jihoafrická republika
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články