Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Český výběr na ME spoléhá na Vacka, Noskovou a Otrubu

Evropský šampionát těch největších cyklistických nadějí začíná. Závodníci a závodnice z kategorie juniorů a U23 budou nejprve soutěžit v Brně, které uspořádá časovky. Mistrovství se poté přesune do Zlína, kde proběhnou hromadné závody. Hlavními českými esy jsou junior Karel Vacek a v kategorii U23 Nikola Nosková s Jakubem Otrubou.

Karel Vacek
zdroj: bicitv.it

Česká republika hostí mistrovství juniorů a U23 po pěti letech. Na české půdě se tehdy představila zvučná jména současného pelotonu: v závodě U23 třetí Toms Skujinš a čtvrtý Julian Alaphilippe v těchto dnech jedou Tour de France. Ke skvělé kariéře má nakročeno i Petr Vakoč (tehdy stříbrný) a vítěz šampionátu Sean De Bie. Na mistrovství závodila také dvojčata Simon a Adam Yatesovi. 

I letos se v Brně a ve Zlíně objeví cyklisté, které čeká úspěšná profesionální kariéra. Mezi juniory patří k nejvíce nadějným cyklistům Belgičan Remco Evenepoel, Nor Sören Waerenskjold a také domácí naděje Karel Vacek, který v květnu vyhrál jednu z etap juniorského Závodu míru. V kategorii U23 pojede mistr světa Mikkel Bjerg, belgický sprinter Jasper Philipsen či vítěz Závodu míru U23, slovinský vrchař Tadej Pogačar. 

Češi spoléhají na Vacka a Otrubu. "Oba se výrazně výkonnostně v letošním půlroce posunuli. Vacek podává excelentní výkony. Totéž platí i v případě Otruby, který na nedávném MČR stačil držet krok s takovými jezdci, jakými jsou Kreuziger a Štybar. Před domácím publikem se chceme prosadit v co nejlepším světle. Snažím se týmy poskládat tak, aby spolujezdci Vackovi i Otrubovi co nejvíce pomohli k úspěchu," uvedl trenér Tomáš Konečný.

"Na tyto závody ladím v posledních týdnech formu. Věřím, že se prosadím. V časovce bych se chtěl umístit v desítce nejlepších. Okruh ve Zlíně bude hodně na výkonnost. V kopcovitém terénu asi nebude hrát roli vítr, což by mi mohlo sedět. Své sehraje i únava, každý pojede za své," poznamenal Otruba.

Na úspěch v časovce pomýšlí i Holec, který ještě necítí optimální formu. "Ale dávám se do kupy. Na mistrovství republiky se mi dařilo. Pocházím z Brna, proto by bylo skvělé, kdyby se mi podařilo dosáhnout na dobrý výsledek," tvrdí Otrubův kolega Richard Holec.

ME začíná časovkami juniorek a závodnic U23. V pátek pojedou proti chronometru junioři a jezdci U23. V sobotu a neděli šampionát pokračuje závody s hromadným startem ve Zlíně. Náročný okruh měří 10,4 kilometru s převýšením 290 metrů. Začíná ve Zlíně a přes obce Kudlov a Jaroslavice se vrací zpět do Zlína. 

Je nám líto, video expirovalo.
Konečný: Největší českou nadějí pro ME je junior Vacek

Hlavní zprávy

Nejčtenější články