Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český pohár v silniční cyklistice vyhrál Kadlec

Praha - Vítězem Českého poháru v silniční cyklistice se stal zkušený Milan Kadlec z Dukly Praha. Závěrečný závod v Praze na Strahově vyhrál Martin Hunal ze Sparty Praha, který ve spurtu dnešního kritéria porazil Slovince Andiho Bajce a zajistil si posun na třetí místo v konečném pořadí seriálu. 

Kadlec, jenž v říjnu oslaví 39. narozeniny, v Memoriálu Evžena Cihláře nestartoval stejně jako jeho týmový kolega a druhý muž pohárové klasifikace Alois Kaňkovský. Hunal si vítězstvím spravil chuť po zklamání v sobotním závodu Tour Bohemia, v němž jel ve vedoucí skupině, ale tři kilometry před cílem ho z boje o přední umístění vyřadil defekt. "Je to opravdu ta nejlepší náplast na sobotní smůlu. Jelo se mi velmi dobře, skupina spolupracovala a ve spurtu jsem si věřil. Takový závěr je podle mého gusta," řekl Hunal.

Memoriál Evžena Cihláře, závěrečný závod Českého poháru v silniční cyklistice v Praze (73,6 km)

1. Hunal (Sparta Praha) 1:37:32, 2. Bajc (Slovin.) stejný čas, 3. Nipl (Focus Znojmo), 4. Valeš (Tufo Prostějov), 5. Borisavljevič (Chorv.) všichni -5, 6. Kozubek (Bauknecht-Author) -9.

Konečné pořadí Českého poháru (po 8 závodech)

1. Kadlec 203 b., 2. Kaňkovský (oba Dukla Praha) 193, 3. Hunal 177, 4. Bucháček (Bauknecht-Author) 132, 5. Hampl (Favorit Brno) 129, 6. Hebík (CK Příbram) 104. Týmy: 1. Bauknecht-Author 2076, 2. Dukla Praha 1902, 3. Favorit Brno 1847.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články