Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český pohár v cyklokrosu ovládl Paprstka

Louny - Devatenáctiletý Vojtěch Nipl byl při absenci vedoucího muže českého poháru v cyklokrosu Martina Bíny favoritem promrzlého závodu v Lounech. Na zdejším okruhu totiž vyrostl a zná každý jeho metr. Nipl se pohyboval v nejrychlejší čtveřici, ale na závěrečný nástup Tomáše Paprstky nestačil. Juniorský mistr světa z Tábora 2010 získal první vítězství mezi dospělými. Na Nipla zbylo nepopulární čtvrté místo.

Cyklokros
zdroj: ČTK

Bína ovšem dál suverénně vévodí průběžnému pořadí seriálu Toi Toi Cup, který vyvrcholí 12. ledna domácím šampionátem ve Stříbře. Za ním figurují jeho kolegové z týmu ČEZ Cyklo Team Tábor Jakub Skála a Michael Boroš, kteří dnes doprovodili Paprstku na stupně vítězů. Boroš dojel druhý se ztrátou pěti sekund, Skála zaostal o 25 sekund.

Pro cyklokrosařky byl závod v Lounech mistrovstvím republiky a svůj třetí titul získala Pavla Havlíková. Závodnice belgické stáje Telenet Fidea oplatila loňskou porážku Martině Mikuláškové a navázala na triumfy z let 2007 a 2008. Pohárový seriál naopak ovládla Mikulášková před Havlíkovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články