Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Český pohár patří Ťoupalíkovi. Cyklista Elkov Kasper vyhrál na závěr v Mladé Boleslavi

Adam Ťoupalík vyhrál poslední závod Českého poháru a ovládl i jeho celkové hodnocení. Na okruhu v Mladé Boleslavi bodoval cyklista stáje Elkov Kasper z úniku ve 14 z celkových 36 průjezdů, ovládl i bonusově hodnocený finiš a druhého Daniela Turka porazil s dvojnásobným počtem bodů. Za jezdcem stáje Felbermayr Simplon Wels skončil třetí Ťoupalíkův týmový kolega Michael Boroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Ťoupalík ovládl Český pohár

"Začátek závodu byl těžký, protože na dílčích sprintech bodovala spousta lidí. Od trenéra jsme dostali informace, jak na tom jsme a co je potřeba zajet, abychom se posunuli v hodnocení co nejvýš. Já jsem se snažil stále držet v čelní skupině a z té útočil, abych co nejvíc bodů posbíral. Dařilo se to a dostal jsem se i do dvoučlenného úniku (s Turkem), který jsme dotáhli až do cíle," uvedl Ťoupalík.

V sezoně Škoda Cupu ovládl také červencový závod Visegrádské čtyřky Brno - Mikulov - Brno a stal se nástupcem dalšího stájového kolegy Matěje Zahálky. Obhájce prvenství letos startoval jenom v Mladé Boleslavi, kde dnes skončil osmý, v červnu se ale stal v Mladé Vožici domácím šampionem.

"Celkové vítězství je pro mě překvapení, protože v minulém závodě (v Hrabyni) jsem vůbec nebodoval a netušil jsem, že i závod V4 se počítá do Českého poháru. Před sezonou jsem s tímto vítězstvím vůbec nepočítal," konstatoval Ťoupalík.

Závěrečný závod Českého poháru v silniční cyklistice v Mladé Boleslavi:

1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 46 b., 2. Turek (Felbermayr Simplon Wels) 23, 3. Boroš (Elkov Kasper) 21, 4. T. Bárta (ATT Investments), 5. Babor (Elkov Kasper) 12, 6. Heming (Něm./ATT Investments) 11.

Konečné pořadí ČP (po 5 závodech): 1. A. Ťoupalík 120, 2. Boroš 116, 3. Kašpar (ATT Investments) 109, 4. M. Vacek (CK Příbram-Fany Gastro) 81, 5. T. Bárta 56, 6. Vaníček (ČEZ cyklo Tábor) 55.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články