Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České štafety braly medaile z MS v orientačních závodech horských kol

Mistrovství světa v orientačních závodech horských kol v Dánsku zakončily závody štafet a na stupních vítězů ani tentokrát nechyběl Češi. Mužský tým získalo stříbro. Juniorky skončily třetí a junioři obhájili titul mistrů světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko veze ze štafet na MS v orientačních závodech horských kol tři medaile

Česká mužská štafeta přivezla medaile z posledních třech světových šampionátů. A také z Dánska bude mít stříbrnou vzpomínku. Vítěz závodu s hromadným startem Jiří Hradil sice předával až jako šestý, ale mistr světa na střední distanci Vojtěch Ludvík tým posunul na druhé místo. Finišman Kryštof Bogar pak tuto pozici bez problému udržel. Na vítězné Rusko ztratil český tým minutu a půl.

"Nejel jsem žádný vabank, abych to dohnal, protože jsem věděl, že je tam velká ztráta. Jel jsem tak čistě, případně využít chyby soupeře – to se nestalo, takže jsme dojeli pěkně druzí," řekl Bogar.

Celkem česká reprezentace získala na mistrovství světa v orientačních závodech na horských kolech v dánském Viborgu 17 medailí. Z velmi úspěšného šampionátu výprava přivezla pět zlatých kovů, devět stříbrných a tři bronzové. Pouze ve sprintu se nikdo z mužů, žen či v juniorské kategorii nestal šampionem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články