Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České mistrovství v sálové cyklistice opanovali favorité, na MS budou odčiňovat neúspěch

Němčice nad Hanou - Bez větších překvapení vyvrcholilo mistrovství České republiky v sálové cyklistice v Němčicích nad Hanou. Ani jeden z obhájců titulu nezaváhal, a tak budou čeští krasojezdci a hráči v kolové odčiňovat historický neúspěch z loňského mistrovství světa v Malajsii.

Je nám líto, video expirovalo.
MČR v sálové cyklistice opanovali favorité

O tom, kdo je v českém prostředí nejlepším krasojezdcem, je dlouhodobě jasno. Mistrem České republiky se po roce opět stal Jakub Mašek. Mezi ženami zase triumfovala domácí svěřenkyně Adéla Přibylová, která navíc získala zlato ve smíšených dvojicích.

V kolové také vládli favorité. Hrdlička s Loskotem z SC Svitávka připravili svým největším rivalům z Favoritu Brno ve finále porážku stejně jako na loňském šampionátu a obhájili tak prvenství, když ovládli oba zápasy - první 5:3 a druhý zase 6:3. Bronz si odvezl plzeňský Start, který si poradil s MO Svitávka rovněž 2:0 na zápasy.

Jak soutěže v krasojízdě, tak turnaj v kolové je generálkou českých reprezentantů před mistrovstvím světa, které se uskuteční ve Stuttgartu. Čeští sáloví cyklisté přitom budou chtít odčinit loňský nejhorší šampionát v historii, kdy z malajského Johoru nepřivezli jedinou medaili. Hrdlička s Loskotem navíc museli bojovat o samotnou příslušnost české kolové mezi elitní skupinou.

Propad české kolové tehdy komentoval i Jindřich Pospíšil ze slavného dua bratří Pospíšilů, který je předsedou komise sálové cyklistiky. "Kolová potřebuje najít nový systém přípravy se zaměřením na mladé talenty. Je potřeba nahradit zastaralý systém, kterým už nedržíme krok se světovou elitou," dodal Pospíšil.

O tom, jestli se to české kolové podařilo, se budou moci diváci ve Stuttgartu přesvědčit mezi 2. a 4. prosincem letošního roku na mistrovství světa.

Mistrovství ČR v sálové cyklistice v Němčicích nad Hanou (Prostějovsko)

Kolová

Finále: Hrdlička, Loskot (SC Svitávka) - Böhm, Šmíd (Favorit Brno) 2:0 na zápasy (5:3 a 6:3)
o 3. místo: Start Plzeň - MO Svitávka 2:0 (6:5 a 3:1).

Krasojízda

Muži: 1. Mašek 151,01, 2. Gruna (oba Sokol Brno Řečkovice) 111,76, 3. Hanzlíček (Kometa Brno) 105,64. 
Ženy: 1. Přibylová (Němčice nad Hanou) 115,51, 2. Valešová (Favorit Brno) 100,67, 3. Janáčková (TJ Pankrác) 78,76.

Smíšené dvojice: 1. Vrána, Přibylová (Němčice nad Hanou) 73,90.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články