Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

České bikerské štafetě chybělo k bronzu 16 sekund

Champéry (Švýcarsko) - Česká štafeta bikerů ve složení Jaroslav Kulhavý, Radim Kovář, Kateřina Nashová a Ondřej Cink skončila na mistrovství světa v cross country čtvrtá, k obhajobě bronzové medaile jí chybělo 16 sekund. V Champéry vyhráli Francouzi před domácím Švýcarskem a Itálií.

Ilustrační foto

Vítěze Světového poháru a mistra Evropy Kulhavého na prvním úseku předčil pouze Němec Manuel Fumic, který byl o pět sekund rychlejší. Junior Kovář však poté klesl na šesté místo a jezdec kategorie do 23 let Cink už na posledním úseku nedokázal české kvarteto posunout zpět na medailové pozice.

Juniorka Barbora Machulková dojela v úvodním závodě šampionátu na devátém místě. Na vítězku Švýcarku Lindu Indergandovou ztratila více než sedm minut.

Na loňském mistrovství světa horských kol v kanadském Mont-Sainte-Anne získala česká výprava šest medailí. Na letošním šampionátu je cílem českých reprezentantů tento výsledek minimálně zopakovat.

Výsledky MS horských kol

Štafety (18,7 km): 1. Francie (Canal, Koretzky, Bressetová, Marotte) 54:04, 2. Švýcarsko (Litscher, Forster, Schneitterová, Schurter) -41, 3. Itálie (Kerschbaumer, Samparisi, Lechnerová, Fontana) -54, 4. Česko (Kulhavý, Kovář, Nashová, Cink) -1:10, 5. Německo -1:23, 6. Nizozemsko -1:43.

Juniorky (17,4 km): 1. Indergandová (Švýc.) 57:30, 2. Putzová (Něm.) -2:19, 3. Innerhoferová (It.) -2:44, ...9. Machulková -7:10, 29. Drahovzalová (obě ČR) -13:56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články