Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česká štafeta bikerů si vyjela na MS bronzové medaile

Mont-Sainte-Anne (Kanada) - Česká štafeta bikerů potvrdila medailové ambice v prvním závodu mistrovství světa ziskem bronzu. Kvarteto Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink, Kateřina Nashová, Tomáš Paprstka v kanadském Mont-Sainte-Anne nestačilo pouze na vítězné Švýcary a druhé Němce. Švýcaři s finišmanem Ralphem Näfem navázali na svůj triumf z červencového mistrovství Evropy v Haifě a druhé Německo porazili o 18 sekund. Češi ztratili 41 sekund a zopakovali bronz z kontinentálního šampionátu, kde však místo Kulhavého a Nashové jeli Jan Škarnitzl a Tereza Huříková.

Češi se na trati o celkové délce 18,4 km pohybovali na medailových pozicích od prvního úseku, který absolvoval jeden ze spolufavoritů individuálního závodu Kulhavý. Třetímu muži pořadí Světového poháru se však nepovedl start, musel stahovat ztrátu a jezdci kategorie do 23 let Cinkovi předával na bronzové pozici. Cink dokonce po polovině závodu vedl, protože velká část ostatních týmů nasadila na tento úsek zástupce juniorské kategorie. "Dal jsem do toho úplně všechno, hrozně jsem chtěl medaili," řekl Cink serveru mtbs.cz.

Na třetí místo klesli Češi po jízdě Nashové, jež měla ve sjezdu pád. "Bylo to v takovém prudkém písčitém sjezdu, nebylo to moc hezký, ani nevím, jak jsem se zvedla," uvedla mistryně republiky, která vyslala do boje o historicky první světovou medaili ze štafety Paprstku.

Juniorský mistr světa v cyklokrosu z Tábora bronzovou pozici bezpečně udržel, před čtvrtou Francií měl náskok 21 sekund. "Že mě předjede Näf, bylo jasný," uvedl Paprstka. Jeho hlavním cílem bylo zlikvidovat náskok Francouzky Cécile Ravanelové, jenž byl téměř minutu a půl. "Povedlo se to, v polovině okruhu mi hlásili, že mám už jen 30 vteřin, pak jsem ji viděl v dlouhým stoupání a 'dal' jsem ji," řekl mtbs.cz finišman české štafety.

V závodě juniorek obsadila šesté místo Karolína Kalašová, jíž chyběly k
bronzu čtyři minuty. Loňské vítězství obhájila Pauline Ferrandová-Prevotová
z Francie.

Tomáš Paprstka
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články