Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češi jedou na MS se 17 cyklisty. V nominaci nechybí Štybar, Vakoč nebo Černý

Celkem 17 českých reprezentantů se představí na mistrovství světa v silniční cyklistice, které se uskuteční od neděle v Belgii. Mezi muži elitní kategorie pojede silniční závod silné kvarteto v sestavě s Josefem Černým, Michaelem Kukrlem, Zdeňkem Štybarem a Petrem Vakočem. Černého čeká i časovka.

Je nám líto, video expirovalo.
Je to klasikářská trať a máme silný tým, říká před MS Konečný

"V nominaci je v podstatě to nejlepší, co bylo v danou chvíli k dispozici. Určitě můžeme myslet skoro ve všech kategoriích na hodně dobré umístění, což by byl výsledek v top 10. Medaile by byla úplně super, ale je to mistrovství světa, kde bude skvělá konkurence. K úspěchu je potřeba kromě formy i štěstí," uvedl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

V ženské kategorii elite bude naproti tomu hájit české barvy pouze jediná zástupkyně, kterou bude zkušená Jarmila Machačová. A startovat bude jen v silničním závodě, souboj s chronometrem bude bez české účasti.

"Nahlášené jsme měli čtyři závodnice, jenže Neumanová ukončila sezonu ze zdravotních důvodů a Nosková s Bajgerovou se rozhodly po mistrovství Evropy, že na svět jet nechtějí. Dál už nebylo kam sáhnout, ta díra za těmito čtyřmi je dost velká," vysvětlil Konečný.

Šampionát odstartuje v neděli časovkou mužů a pouze ve čtvrtek není z celého týdne na programu žádný boj o medaile. Vrcholem pak budou silniční závody s hromadným startem. V sobotu 25. září pojedou ženy, den nato pak MS zakončí závod mužů.

Nominace českých cyklistů na MS v Belgii:

Muži elite: Josef Černý, Michael Kukrle, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč.

Ženy: Jarmila Machačová.

Muži do 23 let: Daniel Babor, Pavel Bittner, Petr Kelemen, Tomáš Kopecky, Jakub Ťoupalík.

Junioři: Milan Kadlec, Matyáš Kopecky, Adam Seeman, Štěpán Telecký.

Juniorky: Gabriela Bártová, Julia Kopecky, Eliška Kvasničková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články