Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Černý v úniku sbíral bonusové sekundy a už je na BinckBank Tour čtvrtý

Dřina v úniku se mu vyplatila. Cyklista Josef Černý se po druhé etapě posunul na čtvrté místo průběžného pořadí závodu BinckBank Tour. Loňský mistr republiky byl členem šestičlenného úniku, jenž byl sice v závěru pohlcen pelotonem, ale díky spurterským prémiím získal jezdec týmu CCC kýžené bonusové sekundy.

Josef Černý
zdroj: Twitter.com/CCCProTeam

Po 167,9 km se v belgickém Ardooie radoval z vítězství v hromadném spurtu stejně jako v pondělí Sam Bennett. Irský cyklista díky tomu zvýšil celkové vedení před Černého kolegou Lukaszem Wišniowským z Polska na 12 sekund.

Černý ztrácí další sekundu stejně jako průběžně třetí Dán Lars Ytting Bak. S kolegy z úniku si český cyklista vypracoval v průběhu etapy náskok až 2:30 minuty, ale v posledním z okruhů v Ardooie šestici peloton dostihl. Zhruba 10 kilometrů před cílem se ještě k uprchlíkům snažil z hlavního pole dostat druhý český účastník Zdeněk Štybar, ale nástup vítěze závodu z roku 2013 neměl dlouhého trvání.

Závod WorldTour na belgickém a nizozemském území, jenž se do roku 2016 jmenoval Eneco Tour, potrvá do neděle.

Cyklistický etapový závod Binck Bank Tour (WorldTour) - 2. etapa (167,9 km):

1. Bennett (Ir./Bora-hansgrohe) 3:45:20, 2. Philipsen (Belg./SAE Team Emirates), 3. Groenewegen (Niz./Jumbo-Visma), 4. Halvorsen (Nor./Ineos), 5. Hodeg (Kol./Deceuninck-Quick Step), 6. Capiot (Belg./Sport Vlaanderen-Baloise), ...29. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step), 107. Černý (ČR/CCC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Bennett 7:27:57, 2. Wišniowski (Pol./CCC) -12, 3. Bak (Dán./Dimension Data), 4. Černý oba -13, 5. Philipsen, 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo) oba -14, ...28. Štybar -20.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články