Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Černý si v závěrečné etapě pohlídal vítězství v Czech Cycling Tour

Dolany - Josef Černý ze stáje Elkov-Author vyhrál čtyřdenní závod Czech Cycling Tour. O devět vteřin za sebou v celkové klasifikaci nechal Jana Bártu, třetí skončil Slovinec Jan Tratnik. Do elitní desítky se dostali i další čeští jezdci - pátý Jan Hirt, sedmý Jiří Polnický a devátý Michal Schlegel.

Josef Černý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Černý se dostal do vedení po vítězství v sobotní královské etapě. V dnešní závěrečné etapě z Olomouce do Dolan a devíti okruhy kolem cílového města si favorité a jejich týmy pohlídali své postavení v celkové klasifikaci, takže se pořadí prakticky nezměnilo.

Devítku uprchlíků dostihl peloton a došlo na spurterský finiš, který zvládl nejlépe Ir Sam Bennett a k pátečnímu vítězství v etapě z Olomouce do Frýdku-Místku přidal druhý triumf. Černý dojel ve stejném čase sedmý a pohlídal si celkové prvenství.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Cycling Tour vyhrál Černý před Bártou

"Je to skvělé, jsem nadšen. Zatím je to moje největší vítězství v kariéře. Perfektně jsme si to pohlídali, já dvěma bonifikačními vteřinami ze sprinterské prémie pojistil vedení před Tratnikem a Bárta pak nebyl schopen spurtovat," uvedl Černý.

Věří, že by mu výsledek mohl pomoci na mistrovství světa. "Je to zatím ještě daleko, nevím, kdo bude chtít jet, ale myslím, si že bych mohl být nominován," řekl. V Česku zůstal zásluhou Michala Schlegela i titul pro nejlepšího jezdce do 23 let.

Výsledky cyklistického závodu Czech Cycling Tour:

4. etapa Olomouc - Dolany (157 km): 1. Bennett (Ir.) 3:26:10, 2. Fortin (It.), 3. Steimle (Něm.), 4. Korošec (Slovin.), 5. Polnický, 6. Jeppesen (Dán.), 7. Černý, ...11. Bárta, 20. J. Stöhr, 30. Hirt, 38. Schlegel všichni stejný čas.

Konečné pořadí: 1. Černý 13:44:55, 2. Bárta -9, 3. Tratnik (Slovin.) -13, 4. Herklotz (Něm.) -18, 5. Hirt -21, 6. Guldhammer (Dán.) -26, 7. Polnický -36, ...9. Schlegel -43, 42. J. Stöhr -3:02.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články