Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Cavendish má stále ukrutně rychlé nohy, vyhrál třetí etapu Gira

Třetí etapu Gira d'Italia vyhrál v hromadném spurtu britský cyklista Mark Cavendish. V čele průběžného pořadí se drží Nizozemec Mathieu van der Poel. Po třech etapách v Maďarsku následuje v pondělí volný den. V úterý přijdou na řadu první kopce, cíl 172 km dlouhé etapy je na Etně.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí etapu Giro d'Italia vyhrál Mark Cavendish

Cavendish, který startuje na Giru po devíti letech, si připsal 16. etapový triumf v tomto závodě. Šestatřicetiletý exmistr světa za sebou po 201. kilometru ve finiši v Balatonfüredu nechal další spurtérská esa Francouze Arnauda Démarea a Kolumbijce Fernanda Gaviriu.

"Mám z toho radost. Je to prima. Chtěli jsme v tom prvním spurtu uspět a povedlo se," uvedl Cavendish. "Máme tady půlku týmu do hor a druhou půlku do spurtu. Všichni se na tom podíleli. S Ballerinim, Van Lerberghem a Morkym (Mörkövem) tu máme skvělé jezdce do finiše a dneska se to potvrdilo," liboval si britský jezdec.

Pro Cavendishe to bylo 160. vítězství v kariéře, díky kterému se osamostatnil na pátém místě historického pořadí, o něž se dosud dělil s Irem Seanem Kellym. Před jezdcem stáje Quick-Step Alpha Vinyl jsou už jen Belgičan Roger de Vlaeminck s Italem Mariem Cipollinim (oba 161) a Belgičané Rik van Looy (162) s nedostižným Eddym Merckxem (283).

Van der Poel, který ve finiši ve stoupání ovládl úvodní etapu, se zapojil do spurtu i tentokrát v růžovém dresu. Snažil se rozjet finiš pro kolegu z týmu Alpecin-Fenix Itala Jakuba Mareczka, který skončil pátý.

"Jakub se na posledním kruháku neudržel za mnou a zůstal trochu vzadu. Měli jsme na víc, ale v dalších dnech budeme mít další příležitosti," řekl nizozemský závodník, který vede o 11 sekund před Britem Simonem Yatesem.

Český cyklista Jan Hirt obsadil v hlavním poli 39. místo, celkově mu patří 54. příčka.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 3. etapa (Kaposvár - Balatonfüred, 201 km):

1. Cavendish (Brit./Quick-Step Alpha Vinyl) 4:56:39, 2. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 3. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 4. Girmay (Erit./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), 5. Mareczko (It./Alpecin-Fenix), 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 7. Consonni (It./Cofidis), 8. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 9. Dainese (It./DSM), 10. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), ...39. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) 9:43:50, 2. S. Yates (Brit./BikeExchange-Jayco) -11, 3. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma) -16, 4. Sobrero (It./BikeExchange-Jayco), 5. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe), 6. Tulett (Brit./Ineos Grenadiers) všichni -24, 7. Foss (Nor./Jumbo-Visma), 8. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) oba -28, 9. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious), 10. Schmid (Švýc./Quick-Step-Alpha Vinyl) oba -29, ...54. Hirt -1:24.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články