Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Cavendish letos na Tour triumfoval už potřetí

Lavaur (Francie) - Vítězem jedenácté etapy Tour de France se stal britský cyklista Mark Cavendish a připsal si třetí triumf v letošním ročníku. Čech Roman Kreuziger dojel na 167. místě se ztrátou pěti minut a 43 vteřin. Žlutý trikot vedoucího jezdce udržel před čtvrtečním vjezdem pelotonu do Pyrenejí domácí Thomas Voeckler. V průběžném pořadí se Kreuziger propadl na 130. místo a na vedoucího Voecklera ztrácí přes 52 minut. Český cyklista měl v plánu šetřit síly a poraněné zápěstí, protože se v Pyrenejích chce pokusit zaútočit na premiérové etapové vítězství na Tour.

"Stoprocentní to samozřejmě není, ale to asi nebude ani v cíli. Já už v dnešní etapě zkoušel trochu trénovat, chodil jsem ze sedla, abych si zkusil, jestli ruka reaguje líp. Je tam trochu posun k lepšímu," uvedl Kreuziger

Cavendish si pro celkově 18. etapový triumf na Tour dojel v dešti v hromadném spurtu po 167,5 km v Lavauru a posunul se do čela bodovací soutěže. Jezdec stáje HTC ve finiši porazil Němce Andrého Greipela, kterému tak oplatil porážku z úterní etapy. Třetí dojel Američan Tyler Farrar.

"Už jsem mohl mít na kontě čtyři pět etapových vítězství, ale ničeho nelituju. Včera mě porazil Greipel, ale mohl jsem vyhrát já. Nešlapalo mi to, tak jsem za to dneska vzal, protože mojí největší zbraní je zrychlení," uvedl Cavendish.
Ve čtvrtek čeká peloton první horská etapa v Pyrenejích. Na 211 km dlouhé trase je i slavné stoupání na 2 115 m vysoký Col du Tourmalet a etapa vyvrcholí výjezdem na Luz-Ardiden (1 715 m).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články