Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Cavendish doplatil na mokrou dráhu v Gentu zlomeninami žeber

Dvě zlomená žebra si odnesl britský cyklista Mark Cavendish z nedělního pádu v dráhových závodech v belgickém Gentu. Hvězdný spurter opustil velodrom na nosítkách a strávil noc v nemocnici. Jeho tým Deceuninck-Quick-Step oznámil, že kromě zlomených žeber utrpěl také menší pneumotorax. Nemocnici by měl opustit buď v pondělí večer, nebo v úterý.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Cavendish havaroval v úvodu bodovacího závodu dvojic. Šestatřicetiletý cyklista najel do olympijského šampiona a úřadujícího mistra světa v madisonu Dána Lasseho Normana Hansena, kterého poslal k zemi úhybný manévr jiného jezdce.

Podle belgického závodníka Jaspera De Buysta mohlo za potíže jezdců mokré místo na dráze. "Je hloupé, že se to stalo. O kolo dříve jsem si všiml, že je tam voda, tak jsem tam potom jel pomaleji. V dalším kole už to šlo do háje," uvedl domácí cyklista.

Cavendish, kterého v minulých letech trápily vleklé zdravotní potíže, letos prožil po dlouhé době vydařenou sezonu. Vybojoval v ní deset vítězství včetně čtyř triumfů na Tour. Na slavném závodě ovládl už 34 etap, čímž vyrovnal rekord belgické legendy Eddyho Merckxe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články