Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Časovku na Cape Epic ovládli Schurter s Forsterem, Cink byl šestý

Ondřej Cink a Sergio Mantecon byli šestí v časovce etapového závodu horských kol Cape Epic v Jihoafrické republice. Na trati s převýšením tisíc metrů dlouhé 43 kilometrů byli nejrychlejší Švýcaři Nino Schurter a Lars Forster, kteří porazili i domácí dvojici Henrique Avancini - Manuel Fumic, která však stále drží vedení v závodě.

Sport
zdroj: ČT4

Cink byl s výsledkem celkem spokojený. "Myslím, že jsme to trochu napálili, ale bolelo to hodně," konstatoval pro mtbs.cz český biker s tím, že jeho parťák měl na trati defekt, který však rychle vyřešili. "Chtěli jsme víc, ale šesté místo bereme. Máme před sebou ještě další tři dny a rozhodně se pokusíme ještě ukázat na stupních," dodal Cink, který je se španělským kolegou až jednatřicátý.

Ve třináctém čase projeli cílem Kristián Hynek a jeho norský kolega Petter Fagerhaug, kteří jsou v průběžném pořadí na sedmém místě.

Časovku odjeli také Jaroslav Kulhavý a Matouš Ulman. Ti už přišli o své kolegy a pokračují sami. "Další etapy už asi vynechám, a radši potrénuji," řekl Kulhavý v cíli. A také Matouš nebyl moc optimistický. "Mě to dneska docela bolelo a samotnýho mě to moc nebavilo," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Časovce na Cape Epic vládli Švýcaři

Etapový závod dvojic na horských kolech Cape Epic

4. etapa (časovka 43 km) - muži: 1. Schurter, Forster (Švýc.) 1:38:41, 2. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -1:28, 3. Meija, Cattaneo (Kol./It.) -2:23, ...6. Cink, Mantecón (ČR/Šp.) -3:58, 13. Hynek, Fagerhaug (ČR/Nor.) -5:39.

Průběžné pořadí: 1. Fumic, Avancini 14:59:41, 2. Schurter, Forster -1:14, 3. Ferraro, Porro (It.) -9:50, ...7. Hynek, Fagerhaug -21:52, 31. Cink, Mantecón -2:07:10.

Zdroj
mtbs.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články