Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Časovku družstev vyhrála na Vueltě stáj Leopard Trek

Benidorm - Časovku družstev na úvod cyklistické Vuelty vyhrála v Benidormu stáj Leopard Trek a do červeného trikotu lídra závodu se oblékne Dán Jakob Fuglsang. Lucemburský tým dojel do cíle 13,5 km dlouhé trati pět vteřin před druhým Liquigasem v čele s italským obhájcem Vincenzem Nibalim. V neděli na peloton čeká 175,5 km dlouhý úsek z La Nucíe do Playas de Orihuela s rovinatým profilem, který nahrává spurtérům.

Jezdci stáje Leopard Trek
zdroj: AP autor: Alberto Saiz

Leopard k vítězství dovedl zejména mistr světa v časovce Švýcar Fabian Cancellara, trikot vedoucího jezdce však získal Fuglsang, který jako první projel cílem. Šestadvacetiletý Dán navázal na úspěchy z Vuelty v roce 2009, kde se radoval ze tří etapových vítězství.

"Jsem překvapený, že vedu. Nemluvili jsme o tom, kdo projede první cílem. Myslel jsem, že mě ještě někdo předjede, když jsem se dostal do čela," uvedl Fuglsang, trojnásobný vítěz domácího závodu Kolem Dánska. "Ale jsem tu kvůli celkovému pořadí a tohle je perfektní začátek. Víc už jsem dosáhnout nemohl," dodal šestadvacetiletý jezdec.

Jediným Dánem, který dosud vedl průběžné pořadí Vuelty, byl shodou okolností aktuální sportovní ředitel Leopardu Lars Michaelsen. Ten si oblékl trikot lídra ve třech etapách v roce 1997.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články