Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Cape Epic nebude. Mrzí nás to, ale chápeme, říkají Hynek se Stoškem

Měsíce příprav i cesta přes půl světa vyšly vniveč. Mezi akce, které zastavila obava z koronaviru, patří i extrémní závod horských kol Cape Epic. V Jižní Africe byl zrušen těsně před svým startem. 

Kristian Hynek
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

V pátek ráno ze závodu odstoupil celý Specialized Racing tým včetně trojnásobného vítěze Cape Epic Jaroslav Kulhavého, večer pak organizátoři bikerskou Tour de France z bezpečnostních důvodů zrušili úplně.

Do letošního ročníku přitom měla poprvé v historii nastoupit ryze česká dvojice – pro republikového šampiona v maratonu Martina Stoška by to byla premiéra na Cape Epic, pro vicemistra světa na této distanci Kristiána Hynka naopak jihoafrická derniéra.

"Z toho závodního hlediska nás to samozřejmě strašně mrzí. Obětovali jsme tomu hodně – nejenom úsilí, tréninkových hodin, ale samozřejmě i hodně financí, to nebudu zastírat. Ale na druhou stranu to bylo asi jediné možné řešení," uvedl Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hynek se derniéry na Cape Epic nedočkal

"Nedokážu úplně říct, jestli dokážu pro příští rok podstoupit znovu všechno tohle to úsilí a jít do toho znovu. Na druhou stranu bych v tom nerad nechal Martina, protože jsme se na oba dva už nějak tak naladili," řekl Hynek.

Společně se chystali dlouhé měsíce. "Pro nás je to samozřejmě dost smutná zpráva. My jsme se na Cape Epic chystali poslední tři měsíce poměrně intenzivně. Pro mě to měl být první závod tady v Africe. Dost jsem se na to těšil, s Kristianem jsme byli, myslím, dobře připraveni," doplnil Stošek.

Hynek měl zprávu i pro fanoušky. "Vyzýval bych všechny, ať z toho úplně neblázněj. Chce to pojmout rozumně, opravdu hlavně zodpovědně. Kolo bych rozhodně neházel do sklepa, protože pohyb jako takovej, si myslím, je zrovna jedna z věcí, která nás jako lidi nebo organizmus může posílit právě v boji proti té nemoci," míní.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články