Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cancellara opět vede Tour, třetí etapu vyhrál Hushovd

Arenberg (Francie) – Úterní třetí etapu Tour de France projel nejrychleji norský závodník Thor Hushovd před Britem Geraintem Thomasem a Australanem Cadelem Evansem. Zbytku pelotonu ale v přehraničním 213kilometrovém úseku, který vedl z belgického Wanze, výrazně neujel, a tak se po jednodenní pauze vrátil do žlutého trikotu lídra závodu Švýcar Fabian Cancellara, který dojel v hlavním pelotonu. Až za ním naopak dorazili obhájce loňského vítězství Alberto Contador i sedminásobný vítěz Tour Lance Armstrong, který se propadl z průběžného pátého až na osmnácté místo.

Průběžné pořadí soutěže vede Cancellara o 23 sekund před Thomasem a 39 sekund před Evansem. Český jezdec Roman Kreuziger je na průběžném šestnáctém místě, ve třetí etapě skončil devatenáctý.

V průběhu etapy havaroval jeden z elitních jezdců, vítěz letošního závodu Kolem Švýcarska Franz Schleck. Spadl na dláždění zhruba 25 kilometrů před cílem a zlomil si klíční kost. Je v nemocnici a v závodě nemůže pokračovat. Na kostkách měl potíže i Francouz Chavanel, který včera získal žlutý trikot. Měl ale dva defekty a do cíle dorazil s velkou ztrátou na konci první stovky závodníků.

Zdroj
Reuters, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články