Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Být do desítky je cíl. Doufám, že ho letos poprvé pokořím, hlásí Boroš před SP v Táboře

Na domácí trati, kterou detailně zná, touží po úspěchu. Trojnásobný mistr republiky Michael Boroš bude největší domácí nadějí v sobotním závodě elitní kategorie mužů na Světovém poháru cyklokrosařů v Táboře. Boroš věří, že se mu podaří prosadit poprvé v sezoně na velkých závodech do nejlepší desítky. Přímý přenos ženského závodu SP sledujte zítra od 12:45, mužského pak od 14:15 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

"Pořád si za tím stojím – desítka je cíl. A doufám, že to tak opravdu dopadne, protože tu první desítku bych rád letos už pokořil. Zatím se mi to nepodařilo. Teď nedávno jsem byl na Koppenbergu při závodě v Belgii jedenáctý, takže chyběl jen kousek. Myslím, že je to reálný cíl," řekl sedmadvacetiletý Boroš.

Na domácí závod se jako obvykle moc těší. "Pro mě Tábor byl a vždycky bude jedním z těch nejvýznamnějších závodů. Mám to za barákem a těch tréninkových hodin už jsem tam strávil opravdu hodně. Těším se na to jako každý rok," prohlásil Boroš. Dříve bydlel zhruba půl kilometru od trati, v současnosti je to asi kilometr.

"Je to ale jinak stejné jako pro jakéhokoliv jiného závodníka. S tím rozdílem, že já můžu jít trénovat na trať víceméně kdykoliv," podotkl Boroš. Kolikrát se mu to přes rok povede? "Teď v cyklokrosové sezoně v průměru jednou týdně. Nemůžu být ale na trati každý den, mám samozřejmě v tréninku i jiné povinnosti. Mám ji ale každopádně najetou, tak snad se to ukáže i v závodě," přál si Boroš.

O minulém víkendu obsadil na mistrovství Evropy až 19. místo, což pro něho bylo zklamáním. "Ten den mi prostě nesednul, což se stát může. Ani trať nebyla nejlepší," uvedl. "Den před závodem se mi to líbilo mnohem víc, jak to bylo rozbahněné, ale pořadatelé trať ještě o metr rozšířili, aby se tam vytvořil prostor s pevným podkladem, protože jinak by se musela celá trať běhat, na což jsem se těšil. Bohužel to tak nedopadlo. ME je za námi a teď už se můžeme koukat jen na to, co nás čeká," doplnil Boroš.

Rozbahněná by ale mohla být trať v sobotu v táborském areálu Komora. "Koukal jsem, že má být trochu tepleji oproti posledním dnům, ale také pršet. S tím jsem zatím zcela spokojený," pousmál se Boroš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články