Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Byl to strašně rychlý 'kriťák'. Výsledek mohl být lepší, řekl Boroš

Marný boj proti obrovské belgicko-nizozemské přesile podstoupil na mistrovství světa nejlepší český cyklokrosař současnosti Michael Boroš. Trojnásobný domácí šampion ho absolvoval se ctí, ale v cíli byl spokojen více s vlastním výkonem než s konečným 14. místem.

Michael Boroš na MS v cyklokrosu v Bogense
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Boroš se hned od začátku pohyboval za dlouhým belgicko-nizozemským "vláčkem", který utvořili hlavní favorité. "Předvedl jsem svůj standardní výkon, nechal jsem tam úplně všechno, ale s celkovým výsledkem nejsem moc spokojený, ten mohl být lepší," litoval Boroš.

Proklestit si cestu dopředu bylo hodně složité. "Ani se to nijak nelišilo od ostatních letošních závodů. Byl to zase strašně rychlý 'kriťák', jelo se neskutečně rychle. Ani nevím, jakou rychlostí to na těch rovinách bylo," konstatoval Boroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrem světa v cyklokrosu je Mathieu van der Poel, Boroš byl 14.

Loni byl ve Valkenburgu dvanáctý, tentokrát si o trochu pohoršil. Jeho maximem mezi elitou tak zůstává sedmá příčka z lucemburského Bielesu v roce 2017, která je prozatím jediným umístěním v první desítce. Napříč všemi věkovými kategoriemi nezajel na MS lépe.

"Když jsem se dostal do Top 10, musel jsem si na chvilku vystoupit, protože se jelo vážně neskutečné tempo. Musím přiznat, že jsem na to neměl a musel si zvolnit," netajil Boroš, jenž ve druhé polovině závodu zajížděl pomalejší časy než v té první.

"Nabral jsem síly, nadechnul se a pak se mi ten konec zase jel dobře. V závěru jsem ještě dokázal zmobilizovat poslední zbytky sil a předjel dva soupeře. Byl to ale neskutečně náročný a dlouhý závod," zakončil Boroš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články